FOTO  Mostar: Predstavljeno književno stvaralaštvo Dragana Marijanovića.

Dragan Marijanović

...u sklopu kojih se Književnoj srijedi predstavlja stvaralaštvo članova Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

U srijedu 19. rujna 2018. (u 13.00 sati u Otvorenoj čitaonici DHK HB u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, Trg hrvatskih velikana bb) predstavljeno je književno stvaralaštvo Dragana Marijanovića. O njegovu književnom djelu govorili su književnici Ivan Sivrić, Ivan Baković i Josip Muselimović.

Dragan Marijanović (Metković 1958.) novinar je i književnik. Tijekom duge novinarske karijere radio je za „Večernji list", „Slobodnu Dalmaciju" i druge dnevne i tjedne novine, posebice za tjednike i književnu periodiku. Prvi roman Lijanov san (1999.) doživio je devet izdanja i ukupnu nakladu od 90.000 primjeraka, a za tu knjigu je nagrađen „Kočićevim perom". Uz taj roman supriredio je monografiju „Široka su Matičina jedra". Zbirku žurnalističke proze Ja uvik iđen dalje objavio je 2004., a dvije godine kasnije objavio je knjigu putopisa Bosna kakvu ja znam - Tešanjski putopis. Dolina vraninih kljunova, roman, nagrađen je na natječaju Fondacije za književnost F BiH, a Jegulje u lugu (2017.), roman, nagrađen je na anonimnom natječaju Fondacije za izdavaštvo F BiH.
Nagrađivan je i za pripovijetke („Brkina vremena"), kratke priče („Pismo"), a pjesme, eseje i putopise objavljuje u svim regionalnim književnim časopisima. Također je nagrađen za scenarij Čardak, na natječaju Fondacije za kinematografiju Ministarstva kulture i športa F BiH.
Zamjenik je glavnog urednika MOTRIŠTA i član uredništva časopisa DIVWAN. Član je društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Udruženja pisaca BiH i član Upravnog odbora P.E.N. Centra u BiH. Živi i piše u Mostaru.