MOSTAR Poznati dobitnici nagrada Fondacije 'Slipičević'

Kandidati za nagrade
Fondacija Slipičević

Ove godine su građani Mostara, putem glasanja na društvenim mrežama birali kome će pripasti prestižna nagrada 'Nijaz Slipičević', koja se dodjeljuje mladim ljudima koji su ostvarili značajne rezultate u svojim poljima.

Zabilježen je veliki interes građana Mostara koji su odabrali između sedam nominiranih. Glasovalo se preko Facebook stranice Fondacije 'Slipičević' u dvije runde. Košarkaški klub 'Velež', Škola skakanja kluba skakača 'Mostari' i Karmen Obrdalj nisu prošli u finalnu rundu u kojoj su se našli Emina Kapetanović, Rijalda Džiho, Mostarske kiše i Mostarski teatar mladih. 

Nagrade 'Nijaz Slipičević' osvojili Kapetanović, Džiho i Mostarske kiše

Prvu nagradu 'Nijaz Slipičević' i najveći broj glasova osvojila je mlada studentica FIT-a, Emina Kapetanović za izvrsne rezultate u polju informatičkih znanosti, pobjedu na FIT Coding Challengeu i osmišljanje aplikacije koja pomaže osobama koje su doživjele moždani udar.

Drugu nagradu 'Nijaz Slipičević' osvojila je mostarska karatašica Rijalda Džiho za svjetsku bronzu i europsko srebro, istaknute rezultate u borilačkim sportovima i pronošenje sportske slave Mostara u svijetu.   

Treću nagradu 'Nijaz Slipičević' osvojio je čuveni glazbeni kolektiv 'Mostarske kiše' za kontinuiran rad sa mladima, odgajanje generacija glazbenih talenata i promociju glazbene kulture u Mostaru.  

Fondacija 'Slipičević' će i ove godine, po drugi put, dodijeliti plaketu 'Nijaz Slipičević' kao posebnu počast onima koji su zadužili Mostar svojim ostvarenim rezultatima. Dobitnik plakete za 2020. bit će legenda skokova sa Starog mosta Lorens Listo, za popularizaciju tradicije skokova sa Starog mosta među mladima i očuvanje mostarske 'laste' kao brenda i stila koji simbolizira grad.

Gledajte dodjelu nagrada preko Facebook-a!

Svečanost dodjele nagrada bit će upriličena u nedjelju, na dan kada je rođen Nijaz Slipičević, 20.9.2020. godine, s početkom u 19 sati u Centru za kulturu. Zbog situacije s pandemijom, ove godine će dodjela nagrada biti održana bez publike. Ipak, građani će moći pratiti dodjelu preko live streama na Facebook stranici Fondacije Slipičević.