Potpisani ugovori kojima su odobrena sredstva za izgradnju poduzetničkih zona u FBiH za 2010. godinu

Ljubo Bešlić, Gradska uprava Mostara

...Federacije BiH kojima su odobrena sredstva za izgradnju poduzetničkih zona u FBiH za 2010. godinu potpisani su danas u Mostaru.

Ministar Velimir Kunić ocijenio je ovaj čin jako važnim, kako za općine tako i za Vladu Federacije BiH, jer će se njihovom realizacijom stvoriti kvalitetne poslovne zone u kojima će biti smješteni gospodarstvenici, a što znači nova zapošljavanja, nove tehnologije i izvoz.

-  Stoga je ministarstvo i ove godine uložilo 3 milijuna KM u razvoj poslovnih zona, dok je u protekle 4 godine izdvojeno ukupno oko 9 milijuna KM i taj proces se treba nastaviti i u budućem razdoblju- kazao je Kunić.

Jedan od potpisnika Ugovora, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić odao je priznanje ministru Kuniću i njegovim suradnicima, koji su dali značajan poticaj da dođe do potpisivanja ugovora,  a politika koju oni vode u svom ministarstvu postala je prepoznatljiva.

- Držim da kroz ove poduzetničke zone poduzetnici mogu ostvariti kvalitetnije i jeftinije pokretanje svojih poslova i imati lakše uvezivanje, jer obično se radi o korištenju određenih prostora po nekim povoljnijim uvjetima- kazao je Bešlić, istaknuvši kako je ovo jedan od načina na koji način smanjiti veliku nezaposlenost u cijeloj BiH.

Glede poduzetničke zone Mostar, Bešlić je kazao kako će se u suradnji s Udruženjem LiNK, kroz koju djeluju mnogi poduzetnici, dobiti jedan prostor koji će Grad zajedno sa svojim i sredstvima od ministarstva pokrenuti te na taj način riješiti i pitanje Poslovnog inkubatora u Mostaru.

Osim Mostara ugovore su potpisali općina Tešanj, Zenica, Doboj Jug, Tomislavgrad, Žepče, Orašje, Maglaj, Čapljina, Čitluk, Gornji Vakuf, Čelić, Odžak, Ravno, Ljubuški, Konjic, Gračanica, Ključ, Grude, Goražde, Usora, Vogošća, Livno, Jablanica, Kakanj, Tuzla, Lukavac, Bihać, Kalesija, Sanski Most, Zavidovići, Kladanj, Kupres, Stolac i Prozor-Rama.