MOSTAR Novo cijepljenje stanovništva bez najave, ovaj put možete birati cjepivo

Cijepljenje Mostar
hercegovina.info

Dom zdravlja Stari grad Mostar objavio je da sutra ponovo organizira 'Dan otvorenih vrata', odnosno imunizaciju stanovništva protiv koronavirusa bez najave i naručivanja.

Dan otvorenih vrata će se održati u Punktu za vakcinaciju, u Centru za kulturu Mostar, na adresi Rade Bitange broj 13, od 8 do 14 sati, piše Mostarski.ba.

"Osigurali smo dovoljne količine cjepiva AstraZeneca, određene količine Sinopharm cjepiva proizvođača iz Kine, za ovaj tjedan. Tako da sutra nastavljamo sa cijepljenjem bez naručivanja. Molim sve naše sugrađane koji do sada nisu primili cjepivo da dođu i da izaberu jednu od te dvije mogućnosti da prime cjepivo i da dobiju imunitet prije nego što krenu ovi jesenji mjeseci kada se opasnost od infekcije povećava", rekao je za Radio gradska mreža dr. Edin Kapetanović direktor Doma zdravlja Stari grad Mostar.

Dr. Kapetanović je istaknuo i kako je većina stanovništva u Velikoj Britaniji cijepljena upravo AstraZeneca cjepivom, kao i veliki broj ljudi u Europskoj uniji. Dr. Kapetanović je podsjetio i da jeste bilo komplikacija u pojedinačnim slučajevima, ali da nije medicinski dokazano da je to imalo veze sa primanjem cjepiva.

"Ovdje možemo potvrditi da je u našem Domu zdravlja najviše podijeljeno Astra Zeneca cjepiva i da ni u jednom slučaju nismo imali komplikacije vezano za to cjepivo", dodao je dr. Kapetanović.