FOTO  Muke po parkingu u Mostaru

Kazne parking Luka
Hercegovina.info

U proteklom razdoblju na više lokacija su službenici Policijske uprave (PU) Mostar pisali kazne zbog nepropisnog parkiranja vozila. Tiče se vozila koja su bila parkirana na zelenim površinama, te na nogostupima gdje vlasnici vozila nisu ostavljali dovoljno prostora za prolaz pješaka.

Također, kazne su uručene i onim vozačima koji su automobile ostavljali na lokacijama gdje je znakom zabranjeno zaustavljanje i parkiranje. Jedna od takvih lokacija je dio ulice Maršala Tita, u naselju Luka.

Prije otprilike dva mjeseca službenici PU Mostar su na navedenoj lokaciji u više navrata kažnjavali vozače koji su nepropisno parkirali vozila s obje strane ulice, tako onemogućavajući nesmetan prolazak pješaka, ali i drugih sudionika u prometu.

Iako su i stanari u tom naselju negodovali zbog kazni, jer dio mještana koji imaju vozila, a nemaju garažu nisu imali gdje ostaviti automobil, osim na ulici, policija je ostala ustrajna da se oslobodi nesmetan prolaz automobila, autobusa, kamiona i pješaka.

Kako neslužbeno saznajemo, predstavnici stanara ovog dijela naselja Luka su se obraćali i Gradu Mostaru kako bi se riješio problem parkiranja, međutim konkretnih odgovora i dogovora nije bilo. Iz Grada Mostara su predstavnike stanara upućivali u PU Mostar, a budući da policijske službe imaju vrlo mali ili nikakav utjecaj oko omogućavanja prostora za parking, stanari su ponovno vraćeni na početnu adresu - Grad Mostar.

Bilo je prijedloga da se i u ovom dijelu grada prometuje jednosmjerno, ali konkretno još ništa nije urađeno.

Oko dva mjeseca je prošlo kako su prolaznici, ali i veliki broj osnovnoškolaca i srednjoškolaca mogli od Lučkog mosta do Šarića džamije koračati nesmetano po nogostupu, ali se 'stara navika' parkiranja vozila po pločniku vratila unazad 10-tak dana. Danas smo zabilježili novi 'popis' od strane službenika PU Mostar gdje su gotovo svim vozilima, koji su se u tom trenutku zatekli na nogostupu, napisane kazne.

Dok se ne donese neko rješenje po pitanju tzv. mirujućeg prometa, vozačima ostaje da se snađu na način da ne ugrožavaju ni promet, ni pješake.