FOTO  MOSTAR Mladi i stari na istoj pozornici pokazali raznolikost kultura

Festival folklora Potoci 2021
Hercegovina.info

Na igralištu Osnovne škole u Potocima održan je internacionalni festival folklora 'VII Bjelopoljski dani folklora - Mostar 2021', a u organizaciji KUD-a Bijelo Polje iz Potoka.

Na njihov poziv odazvali su se članovi GKUD-a 'Halisije' iz Kalesije, KUD-a 'Podvelež' iz Podveležja, HKUD-a 'Sv. Ante' iz Cima (Mostar), KUD-a 'Plamen' iz Zenice, te KUD-a 'Bihor' iz Petnjice (Crna Gora).

Osim članova i članica navedenih KUD-ova, tijekom programa nastupili su i solisti KUD-a 'Bijelo Polje', te članovi izvorne pjevačke grupe 'Kršni Podgorci'. Prije programa u Potocima, članice i članovi KUD-ova su upriličili defile kroz dio ulice Gojka Vukovića, Starim gradom u Mostaru, te dijelom Fejićeve ulice.

Tijekom programa uručene su plakete za sponzore festivala, a upriličena je i nagradna tombola za posjetitelje. Posebnost ovog događaja bila je u izboru miss folklora, gdje je iz svakog KUD-a predložena po jedna djevojka, te se među njima birala najljepša. Ipak po odluci žirija, sve predstavnice KUD-ova su bile pobjednice.

Tijekom programa uručena su priznanja za kulturne javne radnike, a dobili su ih Meho Jelovac (Mostar), Haris Muminagić (Zenica), Enver Dautović (Kalesija), Sinan Tiganj (Petnjica, Crna Gora), fra Luka Marić (Mostar), Miralem Gluhović (Mostar). Priznanja za sveukupan doprinos manifestacijama KUD-a 'Bijelo Polje' dobili su Edin Mušić, Rašid Hadžović i AutoStart d.o.o. Mostar.

Za miss KUD-a 'Bijelo Polje' izabrana je Arnesa Omerika, miss KUD-a 'Plamen' bila je Amina Softić, miss KUD-a 'Bihor' bila je Ajla Rastoder, miss KUD-a 'Halisije' Aiša Mujkić, miss KUD-a 'Podvelež' bila je Arduana Zlojo, miss HKUD-a 'Sv. Ante' bila je Ana Raspudić, dok je kao najmlađa bila miss KUD-a Bijelo Polje' Esma Omerika. Cjelokupan program je završen velikom igrankom u kojoj su sudjelovali članovi i članice KUD-ova, te publika.