FOTO  MOSTAR Mladi i raznolikost boja na 38. susretima prijateljstva

Festival folklora susreti prijateljstva Blagaj 2021
Hercegovina.info

Kulturno - umjetničko društvo (KUD) 'Blagaj' iz istoimenog mjesta kod Mostara, organiziralo je festival folklora '38. susreti prijateljstva - Blagaj 2021', a program je održan na igralištu osnovne škole u tom mjestu.

U programu su sudjelovali članovi i članice Folklornog ansambla 'Neretva' iz Jablanice, KUD-a 'Podvelež' iz Podveležja, KUD 'Karaula' iz Karaule, KUD 'Blagaj', te KUD 'Rudar' iz Lukavca.

Iako su na ovaj nastup trebali doći i gosti iz Turske, situacija oko pandemije, te katastrofalnih požara koji su zahvatili Tursku onemogućila ih je u dolasku. Međutim, to nije bio razlog da se prisutni dobro zabave, te je publika imala što vidjeti.

Na početku programa obratio se predsjednik KUD-a 'Blagaj' koji je zahvalio publici na podršci, ali i gostima koji su došli predstaviti svoj rad. Svečanost otvorenja ovog festivala pripala je predsjedniku Skupštine HNŽ Šerifu Špagi koji je podsjetio kako mladi ljudi njeguju tradiciju, te da zahvaljujući njimašira publika može vidjeti kakve su to nošnje nekada bile aktualne, te uz koju glazbu i ples se zabavljalo.

U gotovo dvosatnom programu, sudionici programa su predstavili veliki broj igara, plesova, i nošnji s područja BiH, ali i zemalja okruženja.