MOSTAR 'Majski cvijet' vas poziva na upoznavanje sa nelegalnom izgradnjom mHE Buna

Bunski kanal
Bunski kanal

Ekološka udruga 'Majski cvijet' organizira informativne štandove 25. i 26. siječnja 2021. godine na sljedećim lokacijama: u ponedjeljak, 25.1. na Španjolskom trgu u Mostaru sa početkom u 11 sati; u utorak, 26.1. ispred Doma kulture na Buni, sa početkom u 11 sati i u utorak, 26.1. ispred Doma kulture u Blagaju sa početkom u 12 sati.

Volonteri udruge ovim informativnim štandovima žele upoznati građane Mostara, Bune i Blagaja sa problemom izgradnje mHE Buna 1 i 2 i svim proceduralnim propustima i neregularnostima koje su do danas učinjene u tom slučaju

Kroz razgovor i podjelu informativnog materijala volonteri će informirati sugrađane o dosadašnjim nastojanjima da zaustave procese ishodovanja dozvola potrebnih za izgradnju ovih mHE. "Također, pozvat ćemo sve zainteresirane građane da nam se priduže i daju svoj doprinos u daljnjoj borbi za očuvanje Bunskih kanala, spomenika prirode.

Ovom i budućim aktivnostima želimo skrenuti pozornost lokalne zajednica na važnost borbe protiv izgradnje mHE Buna 1 i 2.

Podsjećamo, ekološka udruga 'Majski cvijet' zajedno sa lokalnom zajednicom vodi višegodišnju pravnu borbu protiv povrede procedura na lokalnoj - županijskoj - federalnoj razini povodom usvajanja prostornog/regulacijskog plana Grada Mostara te izdavanja dokumentacije za izgradnju mHE Buna 1 i mHE Buna 2", navodi se u priopćenju iz ove udruge.