MOSTAR Izložbom protiv korone

MOSTAR Izložbom protiv korone

U utorak 27. listopada u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru u Galeriji kraljica Katarina Kosača s početkom u 19 sati bit će upriličena revijalna izložba '26. Jesenji likovni salon' u organizaciji Društva hrvatskih likovnih umjetnika (DHLU) Federacije BiH. Posjetitelji će imati priliku razgledati slikarske radove najeminentnijih umjetnika i slikara s područja BiH i okolice. 

Organizatori apeliraju i mole sve posjetitelje da obavezno dolaze s maskom održavajući distancu minimalno 2 m zbog epidemioloških pogoršanih uvjeta koji vladaju zadnjih dana na području Federacije BiH. 

Svoje radove javnosti će predočiti sljedeći slikari i umjetnici: Ana Šimić, Drago Škipina, Marin Topić, Karolina Marušić, Megi Kunštek, Kristina Ćavar, Vilim Perić, Trpimir Grgić, Stjepan Šimić Pepi, Leonarda Vasilj, Stipo Zoroja, Stojan Lasić Stole, Biljana Sesar, Matea Martinović, Tomislav Zovko, Alisa Teletović, Tamara Herceg, Slavenka Volić, Tomislav Zane, Olivera Tadić, Srećko Babić i Dorotea Dikonić. 

Predgovor izložbi i manifestaciji '26. Jesenji likovni salon' naslova 'Koronavirus i umjetnost – put prema nepoznatom' napisao je povjesničar umjetnosti Ivan Vrljić.

"DHLU Federacije BiH na ovogodišnjem '26. jesenskom likovnom salonu' nudi nam svu raznovrsnost likovnih mahinacija kistom. Očekujemo repertoar kvalitetnih lica iz svijeta likovnosti, kratki predah od svakidašnjih crnih vijesti iz medija o ekonomskoj krizi i slomu umjetnosti u cjelini. Nemojte misliti da će zbog ove situacije umjetnost posustati. Nikako sada u ovoj krizi umjetnost ne može posustati i pasti. Nije padala u ratu i miru, potresu i blagostanju. Umjetnost treba i može dati odgovor na krizu čovječanstva uzrokovanu pandemijom koronavirusa", naveo je Vrljić u predgovoru.