Mostar iz godine u godinu postaje sve traženija destinacija

Naime, iako su blagdani bili praćeni lošim vremenom, to nije značajno utjecalo na broj posjeta gradu na Neretvi. Dosadašnji rezultati posjećenosti Mostaru, ali i drugim dijelovima HNŽ-a, za sada su jednaki prošlogodišnjima, piše Dnevni list.

No, iz Turističke zajednice HNŽ-a se nadaju kako će ljetna sezona biti dobra, odnosno bolja nego prošla, upravo zbog činjenice kako Mostar u posljednje vrijeme na sajmovima u Europi i regiji postaje vrlo tražena destinacija.

Sajmovi u Europi

- Kada je u pitanju započeta predsezona, onda je ona na razini uobičajene, odnosno posjećenost se podudara s prošlogodišnjih brojem gostiju koji su boravili na našem području, pa stoga očekujemo da će i sezona jako dobro napredovati i da neće doći do stvaranja minusa, istaknuo je Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice HNŽ-a.

Prve goste, odnosno velik broj njih, za vrijeme blagdana moglo se vidjeti po određenim dijelovima grada kako razgledavaju znamenitosti. Stari grad tijekom dva dana bio je ispunjen turistima iz različitih dijelova Europe i svijeta, a po svim pokazateljima, rast broja dolazaka turista trebao bi se nastaviti i ove godine.

- Naša očekivanja su optimistična te se nadamo da će se ona i ostvariti. Napravili smo sve što je u našoj moći da prezentiramo našu destinaciju na brojnim sajmovima u Europi i regiji, kazao je Krešić.

Iako se prošle godine u glavnoj ljetnoj sezoni broj turista smanjio, postsezona je popravila ukupan rezultat te je broj dolazaka zadovoljio sva očekivanja. Ove godine TZ HNŽ-a krenuo je s još boljom prezentacijom samih projekata te, kako ističe Krešić, napravljena je još bolja prezentacija grada Mostara, ali i HNŽ-a kao jedne tražene destinacije.

- Napravljen je jedan korak naprijed što se tiče našeg rada i programa koji imamo, pa su nam stoga opravdana očekivanja kako bi ova sezona mogla biti bolja nego prošlogodišnja, kazao je Krešić naglašavajući kako je Mostar na održanim sajmovima postao top destinacija bar po broju promidžbenih materijala koji su podijeljeni u jako kratkom vremenu.

Veći broj turista

Stoga se u Mostaru, ali i ostalim dijelovima HNŽ-a, ove godine očekuje veći broj turista koji će poboljšati ljetnu turističku sezonu te će je podignuti na jednu veću razinu. Turisti iz svih krajeva svijeta ove će godine tako uživati u ljepotama ove destinacije koja, po svemu sudeći, postaje sve poznatija i traženija.