FOTO  Mostar: Gradu s ljubavlju

Mostar: Gradu s ljubavlju

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „sv. Ante - Cim" iz Mostara u subotu, 8. prosinca 2018. u 19:00 sati u Hrvatskom Domu hercega Stjepana Kosače priređuje svoj tradicionalni božićni koncert „GRADU S LJUBAVLJU".
Ulaz je besplatan.
Kao i dosadašnjih 25 godina ljepotom plesa, pjesme, običaja i bogatstvom narodnih nošnji upriličit će nezaboravno druženje sa svima onima koji dođu i budu gosti ove manifestacije.

1872. godine u njedrima Franjevačkog samostana u Mostaru nastalo je Društvo sv. Ante koje je djelovalo sve do potkraj Drugog svjetskog rata. 1993. godine u Domu sv. Ante u Cimu, zajedno sa preživjelim članovima drevnog Društva sv. Ante i podmladkom Društvo se obnavlja pod imenom HKUD „sv. Ante - Cim" Mostar.

Društvo njeguje i čuva tradicionalno kulturno nasljeđe hrvatskog naroda Mostara i okolice, njegove običaje, pjesme i igre, nošnje i glazbala, kao i folklor susjednih država i naroda. Sa sobom nosi vedrinu i raznolikost narodnog stvaralaštva.

Rad Društva obuhvaća sve uzraste, počevši od najmlađih školaraca i školarki, potom mladih srednjoškolskog uzrasta, studentskog uzrasta, rekreativne skupine kao i onih starijih, koji vjerno čuvaju izvorni narodni folklor našeg kraja i naroda.

Ne zaboravite: „Mi smo 25 godina sa Vama i za Vas jer sve što zajedno sačuvamo kroz stoljeća postaje kulturno blago jednog naroda."
Radujemo se Vašem dolasku!