FOTO  MOSTAR Čarolija filmske glazbe opčinila publiku

Koncert filmske glazbe Simfonijskog orkestra Mostar
Hercegovina.info

U parku Zrinjevac u nedjelju navečer se održao se Koncert filmske glazbe pod pokrovitesljstvom Grada Mostara. Na repertoaru su bile skladbe iz najpopularnijih filmova Mission Impossible, Chariots of Fire, Godfather, Zorba The Greek, Psycho itd. Aranžmane pjesama potpisuje maestro Damir Bunoza, a orkestrom je dirigirao dirigent iz Zagreba Robert Homen.

"Večeras nas očekuju glazbeni hitovi iz svijeta filma. To su najpopularnije pjesme i najpopularnije teme iz najpopularnijih filmova, kazao je Homen.

"Za vrijeme pandemije sam obavljao svoju nastavu budući da sam profesor na glazbenoj akademiji. U jednu ruku to nije bilo lako, ali nije bilo ni teško budući da glazba spaja ljude i oplemenjuje duh i sretan si s onim što radiš. Nadam se da će večerašnja glazba oplemeniti duh i ovdje prisutnih, rekao je Homan.

Snježana Zovko je pak rekla:

"Drago mi je kada novinari dođu i prikažu nas u najljepšem svjetlu. Kažu da sve što kamera i papir ne zabilježe kao da se nije ni dogodilo. Navikli smo svirati za sebe i za publiku, no kada vi dođete onda znamo da sve ima smisla. Večeras će nam naših dvoje solista, brat i sestra, Ivica i Lucija Izvest će nam četiri prekrasne skladbe, a repertoar smo sastavili smišljajući kako građanima priuštiti širok dijapazon skladbi.

Koncertu u parku Zrinjevac u središtu Mostara je prisustvovao veliki broj posjetitelja koji su uživali u svakoj izvedbi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.