Mo parking: 15 maraka mjesečno za parkiranje stanarima u prvoj zoni

...informacijama trebala je započeti u srijedu, što se nije dogodilo, ali ni Mostarce iznenadilo nakon stalnih produžavanja rokova za početak naplate.

Kad će zaista "Mo parking" krenuti s naplatom parkirališnih mjesta, teško je govoriti, jer kako priznaje i sam direktor tog poduzeća Mladen Knezović, s naplatom parkiranja neće se počinjati dok ne bude sve u potpunosti spremno.

S naplatom parkiranja nismo mogli započeti dok svi prekobrojni djelatnici u Gradskoj upravi Grada Mostara koji trebaju započeti svoj radni odnos u "Mo parkingu" ne potpišu ugovore o radu s našim poduzećem", kazao je Knezović za Dnevni list.

Kad sve bude spremno, mi ćemo obavijestiti sve medije i iznijeti točan pravilnik o provedbi naplate parkiranja, kazao je Knezović uvjeren da do toga još nije preostalo puno vremena.

Stoga se pripremni radovi već odvijaju na području cijeloga grada.

Zaposlenici koji su potpisali ugovore, njih 11, već svakodnevno na ulicama odjeveni u majice s logom "Mo parking" građanima svakodnevno pojašnjavaju način na koji će koristiti uređaje za naplatu, naglasio je Knezović uvjeren da će ovaj projekt u Mostaru zaživjeti bez problema.

- Kapacitet parkirališnih mjesta je 5500, a mi ćemo prvo početi naplatu uličnih parkirališta sa oko 1100 mjesta, kazao je Knezović, napominjući kako su cijene već odavno svima poznate, tako da će se za prvu zonu plaćati 1,50 maraka, za drugu jedna marka i za treću pola marke.

Naknadno će se, kako je pojasnio, raditi rješavanje parkirališta za stanare i zaposlenike s izdavanjem povlaštenih iskaznica koje, naglašava, neće mjesečno prelaziti 15 maraka u prvoj zoni. No navodi da isto treba riješiti Odjel za urbanizam i izgradnju Grada Mostara, jer samo će se provoditi naplata parkirališta na javnim površinama.

Time će se, kako naglašava, "Mo parking" obvezati za održavanje parkirališta, što će, kaže Knezović, konačno riješiti dugogodišnji problem Mostaraca koji redovito u večernjim satima imaju problem pronalaska parkirališta ispred svojih zgrada.

Promet u mirovanju želimo riješiti na europski način koji se primjenjuje u velikim gradovima jako dugo vremena i dati ću sve od sebe da ovo poduzeće bude rentabilno i radi na dobrobit grada Mostara i svih građana, koji će, uvjeren sam, biti zadovoljni, poručio je Knezović.