FOTO  Mnoštvo sadržaja u finalnom tjednu manifestacije u Ćorovića kući

Romska bajka MTM
Hercegovina.info

Tijekom ovog tjedna u sklopu manifestacije 'Svibanj u bašti Ćorovića kuće' koju organizira Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) 'Prosvjeta' održano je nekoliko sadržaja.

Publika je mogla uživati u izvedbi predstave 'Romska bajka', a koju su odigrali glumci MTM-a. Upriličeno je otvorenje izložbe 'Radost eskapizma' autora Daria Pehara.

Već za ponedjeljak (23.5.) je najavljeno predstavljanje zbirke poezije 'Budućnost' autorice Azemine Mehremić. Inače ovo predstavljanje je bilo planirano 9. svibnja, ali je zbog bolesti autorice bilo odgođeno. Program započinje u 18:30 sati. Mehremić je štićenica centra 'Los Rosales', a uz knjigu bit će predstavljena izložba njenih i radova drugih korisnika navedenog centra.

Već 24.5. od 19 sati održat će se predstavljanje knjige poezije 'Moj vetar banatski' autorice Jelene Milić.

Večer sjećanja na Andreu Šofranec održat će se 26.5. od 19 sati. Inače Šofranec je nastupala na 'Šantićevom festivalu djece pjesnika' u Mostaru. Prošle godine nakon povratka iz Mostara u Crnu Goru, doživjela je prometnu nesreću gdje je na nju naletio automobil. Nakon 20-tak dana podlegla je od zadobivenih ozljeda, te su njeni roditelji u znak sjećanja na ovu djevojčicu objavili knjigu koja će biti promovirana u okviru manifestacije 'Svibanj u bašti Ćorovića kuće'.

Posljednji sadržaj u okviru ovogodišnje manifestacije će biti održan 27. svibnja od 19 sati kada će biti upriličena finalna večer '9. Šantićevog festivala djece pjesnika' na kojem će nastupiti mladi iz cijele regije.