FOTO  MJESEC MASKI Mostarskim ulicama prodefilirao veseli maskirani tim

Maškare 2023 defile
Hercegovina.info

Mostarskim ulicama danas su prodefilirale maškare, a kolonu su činili mladi i djeca Mostarskih mažoretkinja, te dječjih vrtića i Hrvatske glazbe Mostar.

Tema ovogodišnjeg defilea bile su društvene igre, te su znatiželjnici mogli vidjeti djecu maskiranu u domine, 'Čovječe ne ljuti se', a tu su bile i maske semafora, likova iz crtića, policajaca, raznolikog voća i dr.

Za razliku od prošlih godina, ovogodišnji maskirani đir je bio nešto kraći. Krenulo se s Rondoa, pored 'Spajalice', dijelom Avenije, pored nekadašnje 'Projektanta', ulicom Stjepan Radić, te pored Đačkog doma natrag do Rondoa. Prethodnih godina defile je išao do 'Mostarke' i Splitskom ulicom do Mepasa, a zatim na Rondo.

"Zaista ove godine veliki odaziv, oko sedamdeset mažoretkinja iz različitih skupina, zatim Hrvatska glazba Mostar, učenici iz mostarskih vrtića otprilike sa svojih 250 sudionika i dvije osnovne škole sa oko četrdeset sudionika, tako da je kao i svake godine bilo veselo i šareno", kazala je voditeljica Mostarskih mažoretkinja Anja Puhalo. Defile su osiguravali službenici Policijske uprave Mostar.