Miki Trifunov u utorak u Narodnom pozorištu Mostar

np mostar, np mostar

..."Ne igraj na Engleze" Vladimira Đurđevića u režiji Emira Spahića, dok će Narodno pozorište Mostar u utorak, 30. 1. u 19 sati ugostiti čuvenog sarajevskog glumca Miodraga Mikija Trifunova, barda bh. glumišta.

Trifunov će na kamernoj NPM-ovoj sceni, u "Studiju 64", izvesti svoj poetsko - glazbeni performans "Svjedok" u kojem pjeva i govori stihove velikih domaćih i svjetskih pjesnika, među kojima i Tina Ujevića, Maka Dizdara, Mike Antića, F.G. Lorce, H. L. Borhesa, Bertolda Brechta...

Program "Svjedok" prilika je za publiku da čuje stihove velikih pjesnika u interpretaciji velikog glumca, prilika kakvu se rijetko ima priliku doživjeti. U vremenu u kojem za poeziju rijetko imamo i vremena i priliku da je doživimo pa čak i upoznamo, da se podsjetimo na stihove velikih pjesnika među kojima su i Shakespeareovi ljubavni soneti, gostovanje Mikija Trifunova u "Studiju 64" Narodnog pozorišta Mostar je doprinos njegovanju lijepe riječi, afirmaciji poezije, poticaj i popularizacija čitanja...

"Ovo što ja činim u performansu 'Svjedok' s izborom velikih pjesničkih autora je samo jedan pokušaj da publici približim nešto što je pitanje naše svakodnevnice samo što pjesnici to misle drugačije nego mi, oni to znaju artikulirati. Jer svaka je pjesma svojevrsna ispovijest svakog autora", kaže Trifunov.

U "Studiju 64" su samo 64 mjesta, pa svoju ulaznicu osigurajte na vrijeme. Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM.
Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Pozorišta radnim danima od 9 do 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 te od 17 sati do početka programa. Rezervacije: porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar, na mail [email protected] i na broj telefona 036/550-128.

Foto: Irfan Redžović