Miki Trifunov u “Studiju 64”, “Šta ćemo sad?” na Velikoj sceni NPM-a

np mostar, np mostar
...i na kamernoj teatarskoj i na Velikoj sceni: u utorak, 30. 1. u 19 sati u "Studiju 64" Narodnog pozorišta Mostar ugostit ćemo barda bosanskohercegovačkog glumišta Miodraga Mikija Trifunova, dok će na Velikoj sceni NPM-a na redovnom repertoaru u petak, 2. 2. u 20 sati biti izvedena hit komedija "Šta ćemo sad?".

Miki Trifunov će na kamernoj NPM-ovoj sceni, u "Studiju 64", izvesti svoj poetsko - glazbeni performans "Svjedok" u kojem pjeva i govori stihove velikih domaćih i svjetskih pjesnika, među kojima i Tina Ujevića, Maka Dizdara, Mike Antića, F.G. Lorce, H. L. Borhesa, Bertolda Brechta... Poezija kakvu rijetko imate priliku čuti, i to u neponovljivoj interpretaciji poznatog glumca. U "Studiju 64" su samo 64 mjesta, pa svoju ulaznicu osigurajte na vrijeme. Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM.

Dođite i nećete požaliti, uživajte u lijepoj riječi – nagrađujemo vas sa 2X2 ulaznice gratis! Dovoljno je poslati mail  sa imenom i prezimenom na adresu [email protected].

Komediju "Šta ćemo sad?" po tekstu Branka Đurića Đure režirao je Ahmed Imamović. U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo - njih troje nalaze se u jednom pozorištu u zabiti i otkrivaju kakvi ih sve izazovi očekuju - kako da se domognu novca i publike, voli li ih vlast, kakav je položaj kulture, koliko su snalažljivi, duhoviti, spretni...?

"Šta ćemo sad?" je moderna, aktualna komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas ali i društvo u cjelini. Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: "Jesmo li mi sami postali vic?". Komedija koja redovno izaziva veliki interes publike. Osvojila je Veliku lisku za najbolju predstavu po izboru publike na 12. međunarodnom festivalu komedije "Mostarska liska 2015". Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM.

ULAZNICE
Ulaznice možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Mostar svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati, te dva sata prije početka programa. Rezervacije na broj 036/550-128, e- mail: [email protected] i porukom u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.