VIDEO  MASS Cover sve popularniji među glazbenicima u Hercegovini

MASS Covers
Screnooht/YouTube

Snimanje covera danas je jako popularno među glazbenicima. Tako je i na našim prostorima. Glazbenici većinom svoje video uratke snimaju u svojon režiji i stavljaju postavljaju na društvene mreže.

No, MASS Records studio iz Mostara odlučio je glazbenici ponuditi uslugu snimanja istih.

"Ideja za covere se rodila vrlo jednostavno. Prateći ljude na Instagramu, uvidio sam da se masa njih snima s amaterskim kamerama, s  mikrofonima s mobitela, pa sam došao na ideju
da bi mogao ponuditi uslugu snimanja audio i video covera, budući da to u Hercegovini nitko ne radi, a u Bosni i Hercegovini to radi samo Amir Lojo, AL Music.Cilj nam je bio da cijena bude pristupačna, a ujedno da pružimo ljudima šansu da snime nešto kvalitetno, kaže za hercegovina.info Gabrijel Prusina.

Kada se krenulo s projektom?

"Cijela priče počela je prije nekih pola godine, prvi video na našoj stranici obavljen je prije pola godine Odaziv je prilično dobar. Mjesečno snimamo tri ili četiri covera. Što se tiče glazbenika,  mogu spomenuti da su tu snimali; Adi Šoše, Emina Tufo, sada je snimila i Antonija Čerkez. Mi pružamo uslugu ljudima, za jako pristupačnu cijenu, a i nevezano za godine i glazbeno  znanje. Već prije smo ljudima i volonterski pružali usluge, a ovo je ipak malo profesionalnije. Mogu slobodno kazati da ono što snimimo je na vrhunskom nivou.

Jedan od onih kojih je ovih dana snimio svoj cover je pjevač grupe Dobre Vibracije Mateo Marinčić:

"U Hercegovini postoji mnoštvo glazbenih studia, od kojih velik broj radi jako dobar posao. Mass covers bi izvojio kao profilirano, pristupačno mjesto za prezentaciju glazbenika, što amatera tako i profesionalaca. Svi imamo mogućnost snimiti ne samo svoje vokalne, već i instrumentalne vještine. Tako se i sam nisam mogao oduprijeti izazovu, pokazati svoj mali koncept, koji sam pokrenuo 2018. godine pored redovnog vikendskog i dnevnog, preko-tjednog posla. Hercegovina je atraktivno tržište za sve glazbenike, pored svatovske branže, koja se dešava pretežito vikendom, zadnjih godina se javila potreba za glazbom uživo i preko tjedna, usljed sve bogatije ugostiteljske ponude. “One man band”, “duo”, “trio” kod ugostitelja uz gastro ponudu, česta su pojava. Glazbenici su dobili tržište u Hercegovini, Bosni a i Hrvatskoj, MASS covers, (a ne samo on) nam daje pristupačnu mogućnost prezentacije, šteta bi bila ne iskoristiti blagodati potrebe i potražnje za lijepom glazbom", kazao je Marinčić za hercegovina.info.

Sadržaj se učitava...

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.