Marina Deronjić prva na natječaju, čeka se žalbeni rok

Razlog tomu je, kako nam je potvrdio Miroslav Landeka iz Ureda za odnose s javnošću u Gradskoj upravi, taj što ovih dana traje žalbeni rok, nakon kojeg će biti imenovan novi načelnik.

''Natječaj je gotov, a prvoplasirana na njemu je Marina Deronjić. Sada traje žalbeni rok tijekom kojeg se imaju pravo žaliti Zdravko Čuljak i Marija Soldo, koji su drugi odnosno treći na natječaju'', kazao je Landeka, potvrdivši nam da su oni završili svu papirologiju i da je gradonačelnik Ljubo Bešlić sve potpisao.

''Čuljak i Soldo imaju pravo na žalbu, i kada prođe taj vremenski rok dobit ćemo novog načelnika'', rekao je Landeka.

Tako bi u fotelju ''šefa gradnje'' trebala zasjesti Marina deronjić, čime se potvrdilo ranije pisanje Dnevnog lista kako će presudnu ulogu oko ove dužnosti odigrati HDZ.

Velika lobiranje

Deronjić je inače potpredsjednica mostarskog HDZ-a BiH i istaknuta članica Zajednice žena HDZ-a BiH ''Kraljica Katarina Kosača'', zaposlena u Hercegovačkoj banci. Odmah po najavi, Markićeva odlaska u mirovinu, Dnevni list je u nekoliko navrata najavljivao veliku borbu za načelnika urbanizma. borba se odvijala na više fronti, a u nju su bili uključeni politički i građevinski lobiji u Mostaru.

tako smo već bili navodili kako je interes kandidata za ovu dužnost bio ogroman, a glavni konkurenti bili su Marina Deronjić i Zdravko Čuljak, šef Službe za građevinske propise u Odjelu za rbanizam i gradnju. Prva je imala političku potporuHDZ-a, dok je izbor Čuljka podržavao jedan dio građevinskog lobija. Na posljetku je pobjedila deronjić, kojoj je krajnju potporu svojim potpisom dao još aktualni gradonačelnik Ljubo Bešlić, koji je, podsjetimo, i njezin stranački kolega, piše Dnevni list.