Marin Topić: Loša djeca bježe iz škole, a odlična iz Bosne i Hercegovine

marin topić
Iako je od tada prošlo toliko vremena, sve što je Marin rekao i sada je itekako aktualno. Donosimo dijelove te priče.


Gospodine Topiću kako riješiti trenutnu situaciju u BiH? Kada možemo očekivati dugo najavljivane promjene?

"Ako se nekome ne žuri za rješenjima, onda je to bošnjačka politička elita. Njima nikada nije bilo bolje, bar ne od Berlinskog kongresa. Bošnjaci su uz pomoć međunarodne zajednice uzeli svu suverenost Hrvatskom narodu, dakle sve što smo mi kao narod unijeli u Daytonsku BiH nam je uzeto i prebačeno u Sarajevo. Ovakvo stanje im odgovara i oni će koliko god mogu odugovlačiti sa rješenjima. Sve bošnjačke stranke misle isto, i svima njima je predsjednik Bošnjački institut ili neki od aktualnih vjerskih poglavara. Prvo su nas maltretirali Silajdžić i Tihić, zatim Tihić i Lagumdžija, a sada će nastaviti Lagumdžija i Radončić, a jedini im je problem što nam više ništa nemaju uzeti, jer su nam sve uzeli. Da bi to čitatelji bolje razumjeli pokušat ću to ovako objasniti: Umorili se Olić i Petrić i sada su u napadu Mandžukić i Jelavić. Njima je još samo ostalo da istjeraju Hrvate kao suveren i konstuktivan narod iz BiH, ali su zaboravili na jednu stvar. Sve ovo što nama rade Bošnjaci, rade uz pomoć međunarodne zajednice koja ih ustvari samo pali, a stara poslovica kaže : Dabogda te Rusija hranila, a Amerika hranila, a to Bošnjačka politička elita očito još nije skopčala. Da naglasim elita, jer ja razlikujem elitu i Bošnjački narod koga volim i cijenim isto kao što volim i cijenim Hrvate i Srbe. Dakle za sve ružno što nam se dešava isključivi je krivac Bošnjačka politička elita, a ne običan bošnjački narod koji je skupa sa ostalim dosta propatio u posljednje vrijeme".

Kako Hrvatska reagira na takvo stanje u BiH?

"Hrvati koji 900 godina nisu imali države su primjer kako rušiti svoju državu. Ova današnja Socijalistička republika Hrvatska čekana 900 godina je očiti primjer toga rušenja. Ovakva Hrvatska sa 4 miliona ljudi, i ovakvi resursima sa najljepšom morskom obalom na svijetu je kompletna prodana samo 10 godina nakon smrti Franje Tuđmana. Danas Hrvatska ima samo sportsku suverenost, a i to neki dovode u pitanje. Od tamo nema nikakve pomoći, a ono što u ratu nisu uspjeli Bošnjačke elite sada uspjevaju papirima i pečatima".

Sjede li druge zemlje skrštenih ruku kao i Hrvatska?

"Neki očito zaboravljaju da se na Balkanu događaju promjene. 20 godina su Engleska i SAD forsirale neokominizam na ovim našim prostorima. Svi komunistički kadrovi su vladali na ovim prostorima u tih zadnjih 20 godina. Komunizam nije rješio nacionalno pitanje na Balkanu, on ga je jednostavno ukinuo i zabranio. Velike sile su dale 20 godina tim neokuministima da riješe nacionalna pitanja, a oni sve što su uradili jeste da su zaratili između sebe i napravili sirotinju svatko od svog naroda. Sada nastaje problem što sva ta sirotinja treba da uđe u EU. Onda su se vladari svijeta sjetili da ipak zasjedanje AVNOJ-a nije bio najznačajniji događaj u ovdašnjoj povijesti, jer to zasjedanje niti je imalo legimitet, niti leglitet. Na svijetu su još ostale nekolike komunističke države( Kinu ne računam), a to su Sjeverna Koreja, Kuba, Socijalistička Republika Hrvatska i Federacija BiH. Da je to tako pokazuje činjenica da se u današnjoj Hrvatskoj i Federaciji BiH ulice i trgovi još uvijek zovu po zločincu i zlikovcu Josipu Brozu koji je pobio tisuće nevinih ljudi. Kominizam, kao i fažizam je totalitarni režim koji ne može ući u nove Europske integracije. Znate onu staru reklamu Borova: U novu godinu sa novim čizmama, pa sukladno tome ne može se u Europsku uniju sa komunitičkim kadrovima".

Pa što onda očekivati nakon svega toga?

" Vrijeme je da komunisti i njihova djeca odu sa vlasti jer oni u životu nisu zaradili što se kaže 100 maraka svojim rukama. Oni samo znaju napuhavati proračune i pljačkati sirotinju. Evo vidite ovdje se rješava nacionalno pitnje tako što se Hrvatima vežu ruke za radijator i mlati ih se, i vrijeme je da se to konačno promijeni. Mislim da će vrlo brzo doći vrijeme slično onome kada su na prvim demokrtaskim izborima na listama bili normalni i pošteni ljudi demokratske orijentacije, a ne boljševici i komunisti".

Rekli ste nam da imate rješenje za slučaj Sejdić i Finci?

"To je vrlo jednostavno, i tu bi zadovoljili nacionalni i građanski princip, a i etnički je jako izvodivo. Neka svaki građanin glasa tamo gdje plaća električnu energiju. Imaju ti ažurni popisi, izlaznost bi bila velika i zašto bi ti demokratski standradi koji Europi vrijede za električnu energiju, ne bi vrijedili i za ljude? Tamo gdje je 90 % jednog naroda daju se slobode svima ostalima. U Republici Sprskoj piše da su svi tri naroda suverena, ali pošto tamo živi 90 % Srba oni lijepo kažu iz RS se bira jedan član predsjedništa i to je riješeno. Sa druge strane ova nakaza ili luđačka košulja koja se zove Federacija BiH je tvorevina u kojoj federiraju županije, a ne narodi. BiH nije multinacionlana niti je višenacionalna, ona je država tri suverena naroda i ostalih građana i nacionalnih manjina. Da smo mi znali da će Hrvatsko pitanje u BiH rješavati Sejdić i Finci, mi bi garant jednoj brigadi HVO-a 1992 dali njihovo ime. Još malo pa će nam i djeca u školama učiti da su konstruktivnost Hrvatima dali taj dvojac Sejdić i Finci. Apsurdno, ali je tako".

Kako nakon svega ovoga riješiti situaciju u Mostaru?

"Situacija u Mostaru je riješena, jer je zamrznuta. Ako hoćete da nešto ne bude riješeno onda formirate komisije, pošto je i njima vrijeme isteklo onda se situacija jednostavno zamrzne. Mostar je bio, a što je sada interesantno i ostao jedini multietnički grad na prostoru bivše države. Kao takav riješit će se kada se riješi pitanje ne samo BiH, nego i cijelog zapadnog Balkana".

Po tome lokalnih izbora u Mostaru neće biti?

"Pa neće ih biti i bojim se da će ove manje stranke opet izvršiti prevare i manipulacije sa glasačima. Tu prije svega mislim na Lijanoviće koji su prvaci svijeta u manipulacijama i kojima je sve dozvoljeno. Dakle bojim se da će oni svoje glasače iz Mostara prijaviti u neka druga mjesta u Hercegovini jer imaju pravo 40 dana uoči izbora promijenuti mjesto prebivališta, i tako opet pobiti biračku volju jednog naroda. Ako je ovim strančicama iz platforme bilo dozvoljeno da 3 X 5 bude 17, onda neće biti problem da im se dopuste i te manipulacije. To je tužno i nije realna slika stanja na terenu, ali eto nažalost je tako".

 Mi umjesto da svaki dan imamo 10 emisija na TV o životu u EU smo priseljeni gledati turske serije i partinzanske filmove. Pa kuda to vodi? Sve se može sročiti u par riječi: Loša djeca bježe iz škole, a odlična iz Bosne i Hercegovine. Pametnom dosta.

HERCEGOVINA.info