FOTO  Logoraši HNŽ-a obilježili 24. godine od raspuštanja logora za Hrvate

logorasi

... logoraša Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u ponedjeljak su položili cvijeće i zapalili svijeće pred spomenikom palim braniteljima Mostara na Trgu hrvatskih velikana.

Kako je u izjavi za medije kazao dopredsjednik Hrvatske udruge logoraša HNŽ-a Željko Vladić, u logoru u staroj IV. osnovnoj školi Mostar na početku je bilo 217 osoba hrvatske nacionalnosti, a vremenom se taj broj mijenjao. Od spomenutog broja, poginulo je 17 osoba, dok je teže ili lakše ranjenih više od 50 zatočenika.

- Logor IV. osnovna škola je po svome obliku i strukturi, kao i po tretiranju zarobljenika bio vrlo težak - kazao je Vladić.

Stanislav Krezić koji je bio zatočen u logoru u Potocima kod Mostara kazao je u izjavi za medije kako je danas za sve logoraše iznimno težak dan, a polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća željeli su se prisjetiti svih strahota koje su pretrpjeli tijekom zatočeništva.

- Danas je teško bilo što reći jer mi logoraši puno toga tražimo, a čini mi se da smo ostali sami, prepušteni jedni drugima da se prisjećamo. Nadamo se da bi nam predstavnici vlasti mogli pomoći, ali njima su izgleda važniji izbori nego bilo što drugo - kazao je Krezić.

FENA