Ljubo Bešlić i Hasan Šišić sa suradnicima obišli Sportski centar Kantarevac

Ljubo Bešlić, Hasan Šišić, kantarevac, KSC Kantarevac

..., predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, te Mirjana Bošnjak, glavna tajnica Sportskog saveza Grada Mostara, Dženan Šuta, viši sportski menadžer u sportskom savezu Grada Mostara i Novak Đogo , inženjer UNDP-a zadužen za provedbu projekta rekonstrukcije obišli su Sportski centar Kantarevac gdje su u tijeku završni radovi na njegovoj rekonstrukciji.

Inicijativa za rekonstrukciju SC Kantarevac pokrenuta je od strane bivšeg kapetana nogometne reprezentacije Japana Tsuneyasu Miyamota, koji je zajedno sa svojim kolegama sa FIFA master studija pokrenuo Fondaciju za razvoj i unapređenje sportskih i rekreativnih aktivnosti „Mali Most" koja će upravo svoje sjedište, ali i sve sportske aktivnosti za dječake i djevojčice uzrasta od 6 - 12 godina imati na SC Kantarevac.

Kantarevac će, kada bude svečano otvoren u nedjelju 9. listopada 2016. godine, pored Sportske akademije „Mali Most" biti na raspolaganju i Sportskom savezu Grada Mostara za organizaciju školskih natjecanja osnovnih i srednjih škola, treninge sportskih klubova članica Saveza ali i za organizaciju kulturnih događaja od značaja za Grad Mostar.
Grant sredstva Vlade Japana u iznosu od 443 005 KM iskorištena su za radove izgradnje novog objekta svlačionica, izgradnje terena sa umjetnom travom, rasvjete na terenu, grubih radova na javnom toaletu i uređenju dijela partera.

Grad Mostar iz proračuna je izdvojio sredstva urbanističku suglasnost, građevinsku dozvolu, rušenje tadašnjeg objekta svlačionica, dijela tribina i samog nogometnog terena u ukupnom iznosu 140 000 KM, te kroz angažman UNDP osoblja za provedbu tendera u iznosu od 78 000KM, što je uključilo general menagment service,troškove objave tendera,angažman inženjera za provedbu projekta,nezavisni nadzor,bankovnu proviziju, objavu oglasa, kao i dodatne radove u iznosu od 75 000 KM, što obuhvaća završetak javnog toaleta, nabavku zaštitne folije za umjetnu travu koja bi se koristila prilikom organizacije koncerata, montažnu binu od cca 90 m² i uređenje dijela partera sa oblaganjem stepeništa.

Sportski savez Grada Mostara iz svojih sredstava financirao je izradu projekta u iznosu od 11 700 KM.