Ljubo Bešlić i Arif Fajić, potpisali Ugovor o izvođenju radova u Vukodolu-Mostar

Gradska uprava Mostara, Ljubo Bešlić

Gradonačelnik Bešlić je kazao kako je vrijednost ugovora je 131 252 KM, a ta sredstva osigurali su Grad Mostar i Vlada Federacije BiH putem resornog ministarstva. On je naglasio kako je ovaj objekt od povijesnog i kulturnog značenja za Mostar, ali i BiH, te izrazio nadu kako će njegovom potpunom obnovom uz Stari most bio nezaobilazan dio turističke ponude Mostara.

 Direktor Fajić je kazao kako njegova kompanija ima certifikat i veliko iskustvo u obnovi povijesnih i sakralnih objekata te da će i ovaj posao uraditi na vrijeme i kvalitetno, kao što su i do sada radili na poslovima koji su na javnom natječaju dobili od Grada Mostara. Rok za izvođenje radova je 45 dana, a Fajić je kazao kako će radove početi već u ponedjeljak. Za obnovu krovišta sa stropnom tavanicom potrebna im je posebna vrsta hrastovog drveta, kojeg je potrebno duže vrijeme čekati, ali u ponedjeljak će početi s pripremnim radovima i sve bi trebalo biti gotovo na vrijeme.

Na sjednici Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika u ožujku ove godine Biskupija u Vukodolu proglašena je nacionalnim spomenikom. Stara biskupska rezidencija još uvijek nije vraćena Biskupiji.