Ljubić, Lasić, Krišto, Bandić, GO HDZBiH uputili čestitke Bešliću

Direktor Aluminija d.d. Mostar Ivo Lasić čestitao je Ljubi Bešliću na izboru za gradonačelnika Mostara. "Dužnost gradonačelnika grada Mostara u ovom trenutku nije nimalo zavidna dužnost, a mandat koji je pred Vama ponovno će tražiti visoki stupanj političke mudrosti, snage i ispravnih poteza, no znajući vaše sposobnosti ne sumnjamo kako ćete zajedno sa svojim suradnicima dati sve od sebe da grad Mostar konačno dočeka bolje dane", navodi se u čestitci.

Predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto uputila je čestitku Ljubi Bešliću u povodu ponovnog izbora za gradonačelnika Mostara. "Iako je izbor prvog čovjeka grada na Neretvi trajao više od godinu dana, Vaš dosadašnji prepoznatljiv i uspješan rad dobio je danas zasluženu potvrdu.

Vjerujem da ćete odgovorno i sukladno ovlastima, uz predan rad, sa znanjem i iskustvom koje posjedujete, sa najbližim suradnicima, uspješno odgovoriti izazovima i zadaćama, a sve na dobrobit i u interesu naroda i građana Grada Mostara", navodi se u čestitci.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je čestitku Ljubi Bešliću u povodu ponovnog izbora za gradonačelnika Mostara. "Nadam se da ćemo nastaviti dosadašnju odličnu suradnju, a vjerujem da će za vrijeme vašeg mandata Mostar ostvariti veliki napredak u svakom pogledu", stoji u Bandićevoj čestitci.

Mostarski Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH čestitao je gospodinu Ljubi Bešliću na izboru za gradonačelnika Mostara na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća "unatoč nepravednom Statutu Grada Mostara i licemjernom ponašanju međunarodne zajednice spram Hrvata Grada Mostara", stoji u priopćenju iz spomenutog odbora.

"Posljednja odluka visokog predstavnika potvrda je tko od Mostara pravi grad slučaj i zašto je Mostar grad nenormalnog življenja. Ponovno pozivamo međunarodnu zajednicu da konačno ukine nepravedni Statut za Grad Mostar i da se s ovog prelijepog grada skine 'luđačka košulja'.

Gradski odbor poručuje svim Hrvatima Mostara i Bosne i Hercegovine da se ustrajnom i dosljednom političkom borbom može osigurati istinska ustavna jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda u BiH kroz novo ustavno uređenje u kojemu će na srednjoj razini vlasti hrvatski narod u BiH dobiti svoju teritorijalnu jedinicu čije će sjedište biti u Gradu Mostaru", navodi se u priopćenju.

(Fena)