Lino višebojac bit će održan u dvije mostarske škole

lino višebojac
... a u organizaciji Podravke BiH i Sportskih novosti, održat će se u dvije osnovne škole u Mostaru: u srijedu, 20.04.2016. godine u 11:00 h OŠ Silvije Strahimir Kranjčević, na adresi Bleiburških žrtava 35 i u četvrtak, 20.04.2016. godine u 11:00 h OŠ Zalik, na adresi Muje Pašića 7 Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva.

Učenice i učenici iz osnovnih škola u dobi od 5. do 9. razreda natjecati će se u 8 (osam) disciplina u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, a pokazat će i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo. Na natjecanju će i ove godine biti prisutni popularni sportaši koji će se družiti sa učenicima, motivirajući ih na daljnje bavljenje sportom. Sa mališanima su se tako u sedam bh. gradova prošle godine družili Damir Džumhur, Bulend Biščević, Almir Turković, Stevan Janković, Milan Đukić, Josip Ereš, David Mandić...

Lino višebojac se drugu godinu zaredom realiuje u BiH, a nakon Tomislavgrada, Brčkog, Travnika, Bihaća i Čapljine, Lino višebojac se seli u Mostar, Široki Brijeg, Tuzlu, Zenicu, Banja Luku i Sarajevo.