FOTO  LIJEPA VIJEST IZ MOSTARA Misom i prigodnim slavljem obilježen zlatni pir Ivanka i Mire Zovko

Ivanko i Mira Zovko
Privatne fotografije

Dana 3.7.2022. godine u crkvi Presvetog Srca Isusova - župa Potoci, zlatni pir su proslavili Ivan - Ivanko Zovko rođ. 18.6.1948. i Mira (rođ. Primorac) Zovko rođ. 2.6.1949. obadvoje župa Potoci.

U istoj crkvi prije 50 godina uz nazocnost kumova Ivice Vranjić i Marije Zovko (rođ. Perić) vjenčao ih je don Ante Ivančić, a današnjim misnim slavljem koje je predvodio don Rajko Marković obnovili su svoje zavjete i zahvalili Bogu na ljubavi i zajedničkom životu.

Mira je svoj radni vijek provela radeći u Gradskoj upravi kao matičar, vjenčavajući mnoge parove, baš u svom Bijelom polju. U mirovinu je otišla 2011. godine. Ivanko je radio u 'Hepoku'. Početkom Domovinskog rata ostaje bez svog radnog mjesta, a nakon rata se zapošljava u J.P. Vodovod Mostar gdje ostaje raditi do mirovine u koju odlazi 2011. godine.

U braku ih je Bog nagradio sa dvoje djece Anom i Marijom, zetovima Antom i Željkom, te petero unučadi i jedno praunuče. Od srca čestitamo na obnovi zavjeta i proslavi zlatnog pira, te vam želimo da i dalje ostanete primjer iskrenog braka, poštivanja i trajne ljubavi.

"Bolje je dvojici nego jednome, jer imaju bolju plaću za svoj trud. Padne li jedan, drugi će ga podići; a teško jednom ! Ako padne, nema nikoga da ga podigne. Pa ako se i spava udvoje, toplije je; a kako će se samac zagrijati?"(Propovjednik 4,9-11).