KREĆE AKADEMSKA GODINA Brucoški sat na Sveučilištu online, a na Univerzitetu na otvorenom

Rektorat Univerziteta Džemal Bijedić
Hercegovina.info

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti priopćilo je da je svečani početak nove akademske 2021./2022. godine predviđen u ponedjeljak, 4.10.2021. godine, na Sveučilištu u Mostaru, Univerzitetu 'Džemal Bijedić' u Mostaru i Univerzitetu u Tuzli.

Brucoši na Univerzitetu u Sarajevu s nastavom u novoj akademskoj godini počinju također u ponedjeljak, dok će za studente starijih godina, prema dosadašnjim informacijama, nastava početi 18.10.2021. godine. Nova akademska godina na sveučilištima u Zenici i Bihaću počet će 11.10.2021. godine.

Na svim javnim sveučilištima u Federaciji BiH predviđeno je klasično održavanje nastave, uz poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi. Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti čestita početak nove akademske 2021/2022. godine svim studentima i profesorima na visokoškolskim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa željom da uspješno realiziraju svoje studentske aktivnosti i obaveze, te da ostanu dobro i zdravo.

Također, iz Ministarstva obavještavaju da će uskoro biti objavljen javni poziv za podrške iz oblasti proširenog studentskog standarda, i to za podršku studentima sa invaliditetom, te za poticaj školovanju Roma, a odnose se na studente - državljane BiH s prebivalištem na području Federacije BiH, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u BiH.

Istovremeno će biti objavljen i poziv za kandidiranje studenata za dodjelu podrške najboljim studentima, državljanima BiH, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama u Federaciji BiH, priopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Brucoški sat na Sveučilištu u Mostaru održat će se online, a studentima će se u 10 sati obratiti rektor prof.dr.sc. Zoran Tomić i predsjednica Studentskog zbora Marija Barun. Brucoški sat na Univerzitetu 'Džemal Bijedić' održat će se u kampusu na otvorenom od 11 sati.