KOPANJE PO MOSTARU Upitali smo Grad o radovima, evo što su odgovorili

Radovi na kolektoru - Centar 2
Hercegovina.info

Na dionici od nekadašnje zgrade 'Mljekara' u mostarskom naselju Centar 2 do vrha Avenije nastavljeni su radovi na izgradnji desnoobalnog kolektora. Tim povodom kontaktirali smo Odjel za urbanizam i građenje Grada Mostara.

Radovi na kolektoru - Centar 2

"Dionica od kružnog toka kod nekadašnje zgrade 'Mljekara' do kišnog preljeva kod O.Š. 'Ivan Gundulić' (KP 1), su završni radovi na izgradnji desnoobalnih kolektora. Početak radova bio je najavljen za dan 23.11.2020. godine. Međutim, zbog pandemije, odnosno zbog nemogućnosti da se osigura potreban broj radnika na izvođenju radova na navedenoj dionici, početak je prolongiran, a radovi na terenu su počeli 14.12.2020. godine.

Radovi na kolektoru - Centar 2

Radovi bi trebali trajati 90 dana, ukoliko ne dođe do nepredviđenih situacija. Vrijednost radova na ovoj dionici je cca 750.000,00 KM. Nakon završetka radova na postavljanju desnoobalnog kolektora na ovoj dionici, pristupit će se izgradnji kružnog raskrižja, čija je vrijednost 500.000,00 KM.

Radovi na izgradnji kružnog toka, počet će nakon što se završe radovi na postavljanju kolektora, kako bi promet mogao teći po privremenoj regulaciji, a da ne bi došlo do potpune obustave prometa za vrijeme izvođenja radova. Radovi na rekonstrukciji Ulice kralja Tomislava – Avenije, uključivo i izgradnju kružnog toka, trebali bi trajati šest mjeseci.

Radovi na kolektoru - Centar 2

Ugovor za izvođenje radova u postupku Javne nabave dodijeljen je tvrtki 'HP Investing'. Izvođač radova je dužan osigurati neometan promet, odnosno preusmjeriti promet na dionici na kojoj se izvode radovi, pribaviti Rješenje o regulaciji prometa, te označiti alternativne pravce za prometovanje vozila.

Inače, na glavnom desnoobalnom kolektoru je još preostalo da se izgradi KP1 (kišni preljev br. 1) na koji se priključuju dva postojeća kolektora mješovite kanalizacije te dio glavnog kolektora do kružnog toka kod 'Mljekare'.

Radovi na kolektoru - Centar 2

Podsjećamo da su već izgrađena tri kišna preljeva, koji imaju ulogu da u recipijent (rijeku Neretvu-KP1, KP2 i KP3 i rijeku Radobolju-KP4) ispuste višak oborina u vrijeme intenzivnih padalina, koja je uglavnom kišnica sa razrijeđenom fekalnom vodom, što nije moguće izbjeći u slučajevima mješovite kanalizacije kao što je na ovoj dionici kolektora", navedeno je u odgovoru iz Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara.