Komunalni redari od sredine svibnja nadziru mostarske ulice

Smeće u Mostaru
hercegovina.info

Četiri komunalna redara već početkom idućeg mjeseca vršit će nadzor poštivanjem komunalnog reda u Gradu Mostaru, priopćeno je iz Službe za inspekcijske poslove.

"Obavještavamo građanstvo Grada Mostara, da su provedene aktivnosti u smjeru uspostavljanja komunalnog redarstva, na način kako je i propisano odredbama Zakona o komunalnim djelatnostima.

Sukladno tome, četiri gradska komunalna redara obavljat će na principu timskoga rada poslove utvrđene Zakonom na području cijeloga Grada, a nakon što prođu period obavezne obuke. Ona podrazumijeva njihovo upoznavanje s ovlastima kao i obimom odgovornosti, te propisima koji reguliraju materiju koja će biti predmetom njihova nadzora.

Tako će komunalni redari već od 10.5.2021.god., krenuti s obavljanjem redovnih radnih zadataka u funkciji nadzora nad poštivanjem komunalnog reda u Gradu Mostaru sa ciljem pravilnog uređenja, održavanja, korištenja, zaštite i očuvanja javnih površina.

Podsjećamo, nadležnost komunalnih redara je u oblasti nadzora nad provođenjem odredaba Odluke o komunalnom redu, a ovlaštenja propisana Zakonom o komunalnim djelatnostima.

Želimo istaknuti, da će se provedenim aktivnostima uspostavljanja komunalnog redarstva u Gradu Mostaru, koje će sigurno opravdati svoje postojanje, te svakodnevnim angažmanom komunalnih redara na području Grada Mostara, stvoriti preduvjeti za kvalitetniji život svih građana. Također, vjerujemo kako će dobiti priliku da na brži i efikasniji način način realiziraju svoje zahtjeve, u predmetima zaštite i očuvanja javnih površina.

Stoga pozivamo sve građane da svojim aktivnim sudjelovanjem doprinesu ostvarenju zajedničkog nam cilja, a to je čist i uređen Grad Mostar", navodi se u priopćenju.