Komedija Gastarbajterski Božić gostuje u HNK Mostar

Gastarbajterski Božić , HNK Mostar
Komedija „Gastarbajterski Božić" nastala je prema ranom dramskom tekstu Mate Matišića koji je napisan upravo na Božić prije 29 godina. Radnja predstave događa se na samu Badnju večer u praznom trgovačkom centru u kojem su prisutni samo čistačica Marija i čuvar Jozo, igrom slučaja oboje hrvatski gastarbajteri. To su žena i muškarac zrelijih dobi koji su cijeli svoj radni vijek proveli teško zarađujući kruh u tuđini. Danas samo čeznu za mirovinom.

Humor, ironija, emocije, čežnja za domovinom i nadasve ljubav isprepliću se u ovoj vješto napisanoj komediji s elementima melodrame.

Ljubav koja se dogodi na kraju životnog puta Marije i Joze, na sam Božić, zaslužena je pobjeda nad svim životnim nedaćama.

Predstavu je režirao Zoran Mužić, a u ulogama Marije i Joze u ovoj izvrsnoj komediji publiku će zabaviti Ankica Dobrić i Joško Ševo.

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, odnosno za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati:

telefonom na broj 063 317 348
putem Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru te HNK za studente, studenti za HNK
porukom na adresu e-pošte [email protected]

Studenti Sveučilišta u Mostaru i za ove predstave s redovitog repertoara HNK Mostar mogu iskoristiti vaučere koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora ili na blagajni HNK Mostar