Klub mladih pedagoga FPMOZ-a organizira humanitarnu akciju pod nazivom Budi mi utjeha

Mepas Mall
Sav prikupljeni prilog je namijenjen za Odjel učenika s posebnim potrebama Srednje turističko-ugostiteljske škole Mostaru.

Ovim putem pozivamo sve građane, studente, djecu i obitelji da nas posjete na ovaj dan i budu utjeha ovoj djeci. Svojom malom donacijom pri kupnji simboličnog obroka s ribom pomažete učenicima s posebnim potrebama ovog odjela u ostvarivanju boljih uvjeta njihovog školovanja.

Srednja turističko ugostiteljska škola je najstarija škola koja obrazuje kadrove iz područja ugostiteljstva i turizma u BIH. Kroz svoju bogatu povijest škola je educirala oko 12000 kadrova iz područja ugostiteljstva i turizma.
Ovo je jedina srednja škola za djecu s posebnim potrebama u našem gradu, gdje se djeca specijaliziraju za zanimanje pomoćnog slastičara i pomoćnog kuhara. Nažalost, niti jedna srednja škola osim ove, ne otvara vrata za djecu s posebnim potrebama, gdje bi se ona mogla uputiti nakon osnovne škole.

Škola ima malu kuhinju, koja je slabo opremljena, jer nema financijskih mogućnosti. Svaki dan se trebaju podijeliti 23 obroka, koji spremaju upravo ti učenici. Sve troškove kuhinje i škole snosi ravnatelj, djelatnici škole i svaki roditelj pomaže u skladu sa svojim mogućnostima.

Klub mladih pedagoga je studentska organizacija studenata pedagogije. Potaknuti izazovima i mogućnostima u kojima se odgoj i obrazovanje nalaze u današnjem društvu, naglašavajući studentsku želju za aktivnim sudjelovanjem i uključivanjem u konstruktivni rad u kojem će napredovati i animirati ostale studente studenti pedagogije su došli na ideju o osnivanju Kluba mladih pedagoga.

Klub je osnovan 31. ožujka 2011.godine. Klub daje priliku članovima da razvijaju i izgrađuju svoje pedagogijske, stručne i socijalne kompetencije te tomu odgovarajuće vještine.