FOTO  Kisik i Sve o ženama u HNK Mostar

HNK Mostar, kisik, Sve o ženama, kisik, predstava, HNK Mostar, predstava Kisik, HNK Mostar
U predstavi „Kisik", prema tekstu Ivana Viripajeva, igraju Jelena Kordić Kuret i Ivan Skoko a režiju potpisuje Tanja Miletić Oručević dok je autor glazbe Husein Oručević.
Autor drame, ruski pisac mlađe generacije Ivan Viripajev jedan je od najzanimljivijih i u svijetu najizvođenijih autora novijeg ruskog dramskog pisma.

U Bosni i Hercegovini tekstovi ovog autora dosad nisu izvođeni tako da
koprodukcijska predstava HNK Mostar i Mostarskog teatra mladih, nosi epitet i praizvedbe u državi.
Dramski kritičari stil Ivana Viripajeva karakteriziraju i opisuju kao „frenetični spoj Tarkovskog i Tarantina", a njegov se dramski svijet bavi mladom generacijom u globalnom selu.

Predstava se dotiče mnoštva svjetskih i ruskih tema kao što su konflikt grada i predgrađa, 11. rujan, Bliski istok, globalizacija a u osnovi priče su i odnosi između muškaraca i žena.


Predstava „Sve o ženama" autora Mire Gavrana i u režiji Roberta Paponje, vodi nas kroz pet različitih priča iz svakodnevnog života koje razumiju sve žene na svijetu. Vještim preplitanjem komedije i drame priča nam o prijateljstvu, karijeri,ljubavi, djetinjstvu i starosti. Dođite i pogledajte vještu i brzu transformaciju tri glumice u petnaest ženskih likova kroz niz komičnih obrata.

U predstavi igraju: Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić i Angela Bulum.

Ulaznice za obje predstave se mogu kupiti na blagajni kazališta svakim radnom danom od 10 do 15 sati ili rezervirati na broj telefona 063 317 348, putem Facebook stranice Hrvatsko narodno kazlište u Mostaru i HNK za studente, studenti za HNK , te e-mailom: [email protected].