FOTO  KIŠA I VJETAR Nevrijeme napravilo kaos po Mostaru

Nevrijeme u Mostaru
Hercegovina.info

U Mostaru je u subotu nešto poslije 13 sati stiglo jako nevrijeme i koje je u oko pola sata izazvalo kaos po gradu. Grmljavina, jak vjetar i kiša lomili su grane, ulice su postale bare.

Vjetar je izgurao mnoge kontejnere na ulice, te su pojedine prometnice bile blokirane. Osim kontejnera, prometnice su bile blokirane i od slomljenih grana. Na ulicama Mostara se moglo naći svega i svačega, od bazena, smeća iz kontejnera, stolica, suncobrana, sobnih vrata i sl.

Dosta posla imali su pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe, a intervencije su imali i pripadnici Policijske uprave Mostar. U Ulici kneza Višeslava u Mostaru usljed jakih udara vjetra odlomljena je veća grana koja je pala na auto u pokretu. Srećom, ozlijeđenih nije bilo.

Pojedine gradske ulice su bile pune vode uslijed obilne kiše koja je pala u kratkom vremenskom periodu. Kanalizacijski odvodi nisu u kratkom vremenu mogli primiti ogromnu količinu vode, te je došlo do plavljenja ulica. U tom pogledu teška situacija je bila na magistralnoj cesti M-17, u naselju Mazoljice, te u naselju Bjelušine.

Federalni hidrometeorološki zavod za nedjelju prognozira u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne povremeno je moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, dnevna od 26 do 31, na jugu do 34 stupnja.