Kamp crtanog filma 'Mostar 2017' počinje 24. veljače

crtanje
Na njemu će sudjelovati 45 predavača i mladih polaznika iz četrnaest gradova Hrvatske, Crne Gore, Srbije i BiH (Mostar, Sarajevo, Posušje, Široki Brijeg, Trebinje, Banjaluka, Visoko, Smederevo, Vranje, Neum, Metković,Stolac,Ston, i Cetinje).

Predavači Kampa biće devet priznatih animatora, scenografa i montažera iz Srbije (Vranje i Smederevo), Hrvatske (Zagreb) i BiH ( Neum, Banjaluka, Mostar i Visoko).

Svečano otvaranje planirano je 24. veljače u 19 sati u prostorijama MC-a Pavaroti, a zatvaranje Kampa i dodjela certifikata biće upriličeni 1. ožujka u 19 sati.

Tijekom šestodnevnih vježbi i predavanja polaznici će proći kompletnu edukaciju izrade klasičnog crtanog filma, tj. izrade knjige snimanja, animacija, faziranje, izrade scenografija, kompjuterske obrade i montaže.

Inače, ovo je drugi kamp kojeg organizira KAN, uz partnerstvo sa OEBS-om BiH, a najbolji polaznici prošlogodišnjeg Kampa imaće priliku da sudjeluju u izradi dvominutnog crtanog filma.

Kako je priopćeno iz KAN-a, u Kampu 2016. polaznici su, takođe, napravili dvominutni crtani film koji premijerno biti prikazan na otvaranju ovogodišnjeg Kampa.

KAN već pet godina surađuje s NAFF-om te će šestero najboljih polaznika biti gosti NAFF-a 2017., a svako večer toijekom trajanja Kampa bit će organizirane otvorene projekcije najboljih filmova s dosadašnjih Festivala NAFF, navodi se u priopćenju.

FENA