FOTO  JUDO KLUB BORSA Sportskim radionicama i predavanjima obilježen Europski tjedan sporta

JUDO KLUB BORSA Sportskim radionicama i predavanjima obilježen Europski tjedan sporta
hercegovina.info

U povodu Europskog tjedna sporta, koji traje od 23. do 30. rujna, Judo klub (JK) "Borsa" u srijedu je u Mostaru proveo program "Beactive" pod nazivom "Super Leo te zove… Budi fit!".

Voditelj JK Borsa Franjo Zadro u razgovoru za Fenu kazao je kako se ovim događajem sport predstavlja kao nešto važno za fiziološki razvoj, ali i stabilnost zdravlja čovjeka.

- U okolnim zemljama Europski tjedan sporta i bogati popratni događaji posljednjih godina dobivaju na sve većem značaju, okuplja se velik broj sudionika, a organizatori ulažu velika financijska sredstva na promociju sporta. Ove godine Judo kluba "Borsa" dobio je zadatak da približi sport i značaj bavljenja tjelesnom aktivnošću građanima Mostara, a na taj način i zdravijim načinom života - istaknuo je Zadro.

Dodao je kako su danas u sklopu manifestacije, među ostalim, održane razne radionice za djecu.

- Održali smo također i neka osnovna predavanja o zdravoj prehrani za odrasle, kao i predavanja o važnosti bavljenja tjelovježbom ne samo za mlađe, nego i za starije osobe. Ovim događajem isto tako nastojimo potaknuti sve one koji se dosad nisu bavili nekim sportom, da se uključe u sportske aktivnosti te da na taj način održavaju svoju kondiciju i zdravlje - kazao je Zadro.

JK Borsa spomenuti događaj je organizirao u suradnji s Europskom komisijom i Federalnim ministarstvom kulture i sporta, a u projektne aktivnosti uključeni su fitness treneri i nutricionisti, kao i razni animatori i volonteri.

Program je bio raznovrstan, a svim sudionicima i prolaznicima bili su omogućeni besplatni savjeti fitness trenera o važnosti tjelesnog vježbanja, besplatni savjeti nutricionista, aktivnosti za djecu, vježbice i igrice sa Super Leom i Lola klaunima, aktivnosti za odrasle (fitness izazovi), degustacija zdravih prirodnih sokova, druženje uz glazbu i druge aktivnosti.