JOŠ GRATIS PROGRAMA U MOSTARU Predstave, izložbe, koncerti i promocije uz besplatan ulaz

Mostarsko ljeto 2021 konferencija za medije
Hercegovina.info

Ovogodišnje izdanje kulturne manifestacije 'Mostarsko ljeto' počinje u nedjelju, 20. lipnja, svečanim defileom kroz grad mališana Plesnog studija 'Mo-Stars', nakon čega će u Pozorištu lutaka biti odigrana predstava 'Mačak u čizmama'.

Organizatori 'Mostarskog ljeta' su pet mostarskih institucija kulture (Centar za kulturu, Narodno pozorište, Pozorište lutaka, Narodna biblioteka, Muzej Hercegovine), a u okviru manifestacije planiran je 31 sadržaj, najavili su organizatori na konferenciji za medije.

"Odlučili smo da ovo ljeto provedemo radno kako bismo grad oplemenili kulturnim aktivnostima koje će nam nakon pandemije zasigurno svima dobro doći. Planirano je da od 20. lipnja do 4. kolovoza ove godine bude održan 31 sadržaj. Planirane su izložbe, predstave, koncerti, promocije knjiga te brojni drugi sadržaji", rekao je direktor Centar za kulturu Mostar Senad Suljić.

Mostarsko ljeto 2021 konferencija za medije

U organizaciji Narodne biblioteke Mostar bit će održane četiri promocije knjiga, i to 'Nakon potopa' Ibrahima Kajana (24. lipnja od 19:30 sati), zatim 'Baštinske studije: od moderne do postdigitalne kulture' i 'Biblioteka i grad: studije iz teorije i prakse urbanog bibliotekarstva' autorice Lejle Kadrić Zaimović, 'Recidiv' autorice Bee Balta Manjgo te promocija časopisa 'Librum'.

Pored predstave 'Mačak u čizmama' koja će biti odigrana na otvorenju 'Mostarskog ljeta', u Pozorištu lutaka bit će odigrana i predstava 'Dječak koji je sanjao more', redatelja Zijaha Sokolovića.

Mostarsko ljeto 2021 konferencija za medije

Za ljubitelje teatra u Narodnom pozorištu Mostar planirane su tri predstave i jedan koncert klasične glazbe. Mostarci će moći pogledati predstavu 'Kokoška' (22. lipnja od 19 sati) u izvedbi Pozorišta mladih Sarajevo, kultnu predstavu Zijaha Sokolovića 'CABAres CABArei' (23. lipnja od 20 sati), dok će Teatar EXIT iz Zagreba izvesti predstavu 'Pluća'.

Mostarsko ljeto 2021 konferencija za medije

Koncert za klavir i violončelo izvest će dubrovački glazbenici Helena Tomašković i Adriana Ivičevića. Svečanost otvorenja planirana je za ponedjeljak, 21. lipnja kada će u Centru za kulturu u 21 sat biti upriličena izložba fotografija Alana Hadžića, te odmah nakon toga i koncert benda 'Jall aux veux'.