JAVNA RASPRAVA II. DIO Mostarski stanari odlučni - NE betonizaciji zelenila

JAVNA RASPRAVA II. DIO Mostarski stanari odlučni - NE betonizaciji zelenila
Hercegovina.info

Održan je nastavak javne rasprave sa stanarima Ulice Leopolda Mandića, a po pitanju uređenja tog dijela grada.

Podsjećamo, prije nekoliko dana održana je javna rasprava gdje su predstavljeni nacrti projekta kako bi naselje izgledalo nakon izvedenih zahvata, a radovi bi obuhvatili betonizaciju i asfaltiranje dijela zelenih površina kako bi bila napravljena parking mjesta, proširena cesta i sl.

Stanari su kategorično bili protiv toga, te da se ne diraju zelene površine, nego da se sredstva za parking mjesta prenamijene za izgradnju javne rasvjete, izgradnju sustava za navodnjavanje zelenih površina i sl.

U drugom dijelu javne rasprave pojavili su se samo predstavnici zgrada iz navedene ulice koji su iznijeli zahtjeve stanara, odnosno ponovili su uglavnom već izrečeno na prvom dijelu rasprave.

Također, iako je u pitanju javna rasprava, povjerenik i neki od službenika gradske uprave su zatražili da se na drugom dijelu sastanka pojave samo predstavnici zgrade 'kako se ne bi pravila gužva'. Javna rasprava bi trebala biti za sve stanare kako bi bili upoznati s onim što se događa u njihovoj ulici, naselju, a ne samo za pojedince, međutim ....

I u drugom dijelu rasprave, predstavnici stanara su izrazili protivljenje betonizaciji, mogućem pravljenju spomenika Leopoldu Mandiću i proširenju ceste na ušrtb zelene površine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, izražena je podrška u daljem djelovanju po pitanju demolicije i uklanjanja nelegalno postavljenih objekata i barijera. Spomenuto je također da bi ulica u nekom budućem razdoblju trebala dobiti i drugi izlaz, i to preba Dubrovačkoj ulici (u smjeru nekadašnje 'Talijanke'), međutim stanari su i protiv toga, jer žele da ulica ostane slijepa, odnosno da ima jedan, postojeći, ulaz/izlaz.

Odbijen je i prijedlog da se postavi betonska ploča ili bilo što betonsko u dječjem parku. Traže da se park rekonstruira u izvornom obliku, te da se postavi sustav navodnjavanja. Kada je u pitanju otpad, odnosno smeće, stanari su za to da se kontejneri izmjeste sa sadašnje lokacije.

Uglavnom, javna rasprava je završena uz suglasnost stanara da ne dozvole betoniranje i asfaltiranje zelenih površina, a prema onome što se moglo čuti na drugom dijelu rasprave, prijedlog oko uređenja ovog naselja prema gradskoj upravi mora ići do 1. rujna.