Izgradnja nove zgrade Pedijatrije KB-a Mostar za sada je samo priča

KBC Mostar

... KB Mostar već netko vrijeme u velikoj financijskoj krizi, a novca se nema niti za osnovne potrebe, kao što su lijekovi i medicinski materijal u bolnici. Sve se to odrazilo i na nove projekte koji, prema svemu sudeći, još dugo neće vidjeti svjetlo dana, piše Dnevni list.

Potreban objekt

- Nemamo nikakvih novih informacija o izgradnji zgrade Pedijatrije. Nitko nam se nije obratio, a sastanci u vezi s tim projektom su održani, no ništa vam konkretno ne mogu reći, kazala je Vesna Brkić, šefica Odjela pedijatrije KB-a Mostar.

Poznato je kako je godinama ovaj odjel, koji se skrbi o najosjetljivijoj populaciji, u groznom stanju te da mu je počela otpadati fasada i da su uvjeti za rad jako teški.

Prije dvije godine prvo je najavljeno kako će se Odjel pedijatrije KB-a Mostar obnavljati, no nedugo nakon toga donesena je odluka kako će se praviti nova zgrada, za koju je tada bilo najavljeno da će biti završena u roku od četiri godine.

Tada je, podsjetimo, nakon brojnih razmatranja, ravnateljstvo SKB-a Mostar odlučilo kako neće doći do rekonstruiranja, odnosno obnove stare zgrade Pedijatrije, nego da će se krenuti u izgradnju nove zgrade koja će se nalaziti iza Fakulteta zdravstvenih studija.

No, iako su već prošle dvije godine, nikakvog govora o izgradnji novog odjela nema, a izgleda da ga neće tako lako ni biti, jer nitko nema informaciju kada bi se s projektom trebalo krenuti, a činjenica kako KB Mostar muku muči s teškom financijskom situacijom poznata je svima.

Sadašnje stanje

- Stanje u sadašnjem odjelu zadovoljavajuće je. Iako je bila velika kiša, nije nas uništila, odnosno prostor nije prokišnjavao. Radimo u uvjetima kakve imamo i zadovoljni smo, kazala je Brkić.

Kada će 8000 pacijenata, koliko ih godišnje prođe kroz ovaj odjel, dobiti svoju novu zgradu, nije poznato. Iako se godinama naglasak stavljao na zgradu koja je već sada trošna i stara, nitko od nadležnih tijela još uvijek nije reagirao na izgradnju nužno potrebnog novog objekta.