Transfuzijski centar SKB Mostar u akciji prikupljanja krvi

darivanje krvi

Transfuzijski centar Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u svakodnevnoj je borbi sa prikupljanjem dovoljnih zaliha krvi za stabilno funkcioniranje i daljnji rad. Iako se operacije ne odgađaju, stanje je alarmantno, jer se radnici svakodnevno suočavaju sa nestašicom zaliha, posebno u vrućim ljetnim periodima.

Broj darivatelja u padu

Dvije godine djelatnici Transfuzijskog centra se bore kako bi osigurali dovoljnu količinu zaliha krvi za bezbrižan rad. Unatoč svakodnevnim akcijama, zaliha nedostaje i radi se dan po dan. Građani su uglavnom svjesni da samo jednim darivanjem mogu spasiti tri života, ali unatoč svjesnosti, broj darovatelja je ipak u padu. 
Transfuzijski centar Sveučilišne kliničke bolnice Mostar odlučio je  organizirati akciju darivanja krvi tijekom mjeseca rujna na više lokacija u Hercogivni. Pročelnica Transfuzijskog centra Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Jadranka Knežević često ističe kako je dobro ”samoinicijativno doći i ponuditi ruku i dati lijek koji se ne može kupiti”.
Kaže kako krv treba dati zdrav čovjek i kako je to jedini ispravan način kojim osiguravaju doze krvi.


Raspored
Timovi Transfuzijskog centra SKB Mostar dragocjenu tekućinu koja život znači prikupljat će prema sljedećem rasporedu:
11.9.2019. Grude : U prostorijama radne organizacije Eroneta Grude- Djelatnici radne organizacije Eronet Grude u razdoblju od 10 do 12 sati.
12.9.2019. Mostar : U prostorijama Doma zdravlja Mostar –  Djelatnici Dom zdravlja Mostar od 10:30 – 12:30 sati
19.9.2019. Široki Brijeg : U prostorijama Mz Uzarići-  Pučanstvo Mz Uzarići Široki Brijeg u razdoblju 9 do 11 sati.
25.9.2019. Neum : U prostorijama Granične policije- Pučanstvo općine Neum u razdoblju od 09:30 -11:30 sati.
26.9.2019. Mostar : U prostorijama Mepas Malla Mostar -Djelatnici i posjetitelji trgovačkog centra Mepas Mall u razdoblju od 10 do 12 sati. U prostorijama Mepas Mall- Djelatnici radne organizacije HT Eronet Mostar u razdoblju od 10 do 12 sati.