Ivana Vrebac jutros iz Mostara otputovala na operaciju u Munchen

Prijevoz je osigurala nevladina organizacija Otvorena mreža iz Sarajeva u suradnji s Vanjom Pešutom, a zrakoplov je ustupio Emir Kusturica.

Ivana je do sada imala dvije operacije na KBC-u Rebro u Zagrebu, 10. svibnja operirala je tumor kralježnice, a dan kasnije operaciju hematomu na mozgu. S obzirom da u Zagrebu nije mogla odstraniti dio tumora u maloj zdjelici, kontaktiran je CyberKnife centar u Muenchenu (dr. Berndt Wowra) gdje je dobiven potvrdan odgovor, ali uz troškove od 17 500 eura i s datumom zahvata 25. lipnja 2013.

Kulturno sportsko društvo Ortiješ je odmah nakon te informacije pokrenulo humanitarnu akciju ''Samo ozdravi mi ti...za Ivanu'', a središnji događaj upriličen je jučer kada je u prigradskom naselju Ortiješ upriličen malonogometni turnir uz bogat zabavni program. Sav prihod s tog događaja otišao je za pomoć Ivani.

Jučerašnju manifestaciju, kao i cijelu humanitarnu akciju, podržali su brojni građani i tvrtke Mostara i Hercegovine, kao i Biciklistički klub Mostar koji je jučer upriličio humanitarnu biciklijadu, zatim Klub vodenih sportova Orka, motociklisti iz Mostara, Čitluka i Međugorja, Osnovna škola Marina Držića Buna, Župni ured Presvetog Trojstva Blagaj-Buna i drugi.

U odlasku Ivane Vrebac na liječenje pomogli su i Zavod za zdravstveno osiguranje HNŽ-a te Sveučilišna klinička bolnica Mostar.

Obitelj i rodbina petnaestogodišnje Ivane Vrebac uputila je zahvalu svima koji su pomogli da bi jutros Ivana mogla otputovati na operaciju u Muenchen.

Inače, pozivom na broj 092 890 849 i dalje se može donirati 2 KM (korisici HT Eroneta) za pomoć ovoj 15-godišnjoj djevojci.

fena