HSPF organizira okrugli stol Ljudska prava i suvremeno društvo

HSPF, Mile Lasić, HSPF, izbori, HSPF, okrugli stol, Mostar, HSPF

...organizira okrugli stol na temu „Ljudska prava i suvremeno društvo", koji će se održati u srijedu, 14. prosinca 2016.g. s početkom u 11 sati u Hrvatskom Domu hercega Stjepana Kosače.

Na temu ovog okruglog stola govore: Anđelko Kvesić, predsjednik HULDR u BiH; dr.sc. Irena Musa, docentica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru; Jasna Zečević, predsjednica Udruge građana „Vive Žene" Tuzla, te Josip Zelenika, predsjednik HSPF-a, kao moderator.

Rat, tortura i nasilje, proživjeli su to mnogi u Bosni i Hercegovini, bez obzira kako se izjašnjavali. Posljedice nasilja, nehumanog ponašanja, jednake su za sve. Koje su zapravo posljedice oduzimanja ljudskih prava u praksi, jesmo li danas u boljoj situaciji? Je li žrtva uistinu priznata kao žrtva? Kako društvo gleda na devijacije koje su posljedicom ratnih strahota te nalazimo li se još uvijek u „konfliktom" društvu? Na ta, te mnoga druga pitanja, odgovore će pokušati dati teorija i praksa, struka i žrtva.
Ovim putem srdačno Vas pozivamo da nam se pridružite u HD hercega Stjepana Kosače, u srijedu, 14. prosinca 2016. godine u 11 sati, te na domjenak koji će biti upriličen nakon okrugloga stola za sve sudionike.