HSP BiH: Sve do kada u Mostaru bude ulica kao Titova u ovom će Gradu vladati dvoličnost i licemjerstvo

oglasila se i HSP BiH priopćenjem u kome se kaže:

'Naša reakcija je usmjerena prije svega na dešifriranje toleriranja komunističkoga terorizma pa čak i njegovoga glorificiranja kroz određene politike i određene institucije vlasti. Smatramo kako je ova pojava bez obzira iz kojih razloga je ona postala realnošću našega društva glavnim uzrokom povampirenih komunista i u Gradu Mostaru koji se kriju iza navodnoga antifašizma. Ovomu u prilog navodimo činjenicu kako je upravo Gradsko poglavarstvo Grada Mostara ne tako davno na godišnjoj razini izdvajalo SABNOR-u preko 350 tisuća maraka. Za one koji slabije znaju matematiku to je praktično jedna tisuća maraka dnevno.

Napomenimo i to kako je po Rezoluciji Vijeća Europe 1481 o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima ove novce trebali dati udruzi koja će obilježiti zločine koje su počinili komunisti. A vidite oni su novce davali komunistima da svoja zlodjela maskiraju i druge bezrazložno napadaju. Da ne bude zabune u Gradu Mostaru tada su bili na vlasti HDZ i SDA. Na drugoj strani ta je Gradska uprava prekinula izdvajati sredstva za TV i radio postaju Mostar'', navedeno je u priopćenju.

Pravaši navodiekako je ''institucionalna glorifikacija komunizma prihvaćanje prije svega od svih političkih bošnjačkih struktura ZAVNOBiH kao temelj državnosti BiH''. Smatraju kako je to'' jedan prošireni partijski komunistički sastanak i to u vrijeme rata i u situaciji stvaranja kasnijega komunističkoga sustava u kojem nisu bili omogućeni slobodni izbori krajnje upitno i nedemokratski smatrati temeljem državnosti''.

U priopćenju stoji i da se čude kako se tomu priklonila i ''SDA kao narodnjačka stranka'', te smatraju ''kako to neće na dobro izaći i kako će se to na kraju obiti o glavu upravo SDA-u jer temelj državnosti ne možemo zasnivati na komunističkim političkim seansama''.

Hrvatska stranka prava BiH oštro osuđuje zahtjev ''komunističkih agitatora za promjenom imena ulica u Gradu Mostaru poglavito što se određeni visoki dužnosnici Nezavisne države Hrvatske proizvoljno i paušalno etiketiraju ratnim zločincima''.

''Hrvatska stranka prava BiH oštro prosvjeduje zbog činjenice da su se komunistički agitatori drznuli i uzvišenoga kardinala Alojzija Stepinca proglasiti ratnim zločincem.

Apeliramo na zdrav razum kod svih koji daju institucionalnu potporu komunističkim agitatorima, a tu isključivo mislimo na HDZ i SDA da konačno progledaju i stvari nazovu pravim imenom. Dokle god u Mostaru budu nazivi ulica poput komunističkoga zlikovca Josipa Broza, koji je bio na čelu Armije pod čijom je čizmom stradalo stotine tisuća Hrvata, u ovom će Gradu vladati dvoličnost i licemjerstvo, a ne istina koja nas jedina može osloboditi grješne prošlosti'', kaže se u priopćenju HSP-a BiH.