HNŽ: Još samo deset dana traje distribucija premija zdravstvenog osiguranja

Kako je priopćeno iz Zavoda, svaka osigurana osoba, koja je prijavljena na obvezno zdravstveno osiguranje preko Zavoda i koja završno s 28. veljače. godine nabavi premiju zdravstvenog osiguranja oslobođena je plaćanja 134 usluge koje se naplaćuju participacijom. Pogodnost oslobađanja plaćanja participacije premijom vrijedi samo uz ovjerenu zdravstvenu iskaznicu.

S obzirom na to da distribucija premija još traje nepuna dva tjedna, Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije skreće pozornost svima koji nisu iskoristilito proteklo vrijeme za nabavu premije da to mogu učiniti u svim područnim uredima prema mjestu prebivališta osiguranih osoba.

Da bi se što bolje obavio ovaj opsežan posao, te omogućila dostupnost svim osiguranim osobama, u Mostaru se pored područnog ureda u Fejićevoj ulici i direkcije Zavoda u Dubrovačkoj ulici premije za 2013. godinu mogu preuzeti na još nekoliko novih adresa. Sada je to moguće i u Poštanskom uredu na Balinovcu ( ul. B. Buconića b.b.) i na šalteru centrale Hrvatske pošte Mostar (ul. Tvrtka Miloša b.b., preko puta zgrade Vlade F BiH) gdje se istovremeno može izvršiti i uplata za ovogodišnju premiju. U Službi za zapošljavanje ( ul. Kralja Tvrtka 19) te u Domu zdravlja Mostar (ul. Hrvatskih branitelja b.b) također je moguće preuzeti premiju ali je prethodno potrebno izvršiti uplatu koja se od ove godine obavlja isključivo kod ovlaštenih ustanova za obavljanje platnog prometa (pošta, banka) na važeći žiro račun ZZO HNŽ/ K kod UniCredit banke broj: 3381002202162310.

U predviđenom roku distribucije, premiju mogu nabaviti i osobe koje ne izmiruju obveze iz zdravstvenog osiguranja s time da njihova premija postaje pravovaljana tek nakon izmirivanja obveza prema zdravstvenom osiguranju.

Premiju nakon predviđenog roka (kraj mjeseca veljače) neće moći nabaviti nitko osim prvoprijavljenih na zdravstveno osiguranje i to u razdoblju 30 dana od prijave. Nakon 28.2. premija u svijetlozelenoj boji se povlači iz distribucije i biti će uništena. Premija za prvoprijavljene na zdravstveno osiguranje distribuirat će se u tamnozelenoj boji, stoji u priopćenju.

ZZO HNŽ