HNK Mostar: Vanja i Sonja i Maša i još jedan u ponedjeljak 09.05.2016.

Vanja i Sonja i Maša i još jedan, HNK Mostar, Vanja i Sonja i Maša i još jedan, HNK Mostar, Vanja i Sonja i Maša i još jedan, HNK Mostar, HNK Mostar, Vanja i Sonja i Maša i još jedan
...u ponedjeljak 09.05.2016. i srijedu 11.05.2016. u 20 sati na Maloj sceni HNK Mostar.

Predstava će biti odigrana uoči nastupa na 23. Festivalu glumca koji se tradicionalno u organizaciji Hrvatskog društva dramskih umjetnika održava u pet gradova: Županji, Vinkovcima, Vukovaru, Otoku i Iloku. Predstava „Vanja i Sonja i Maša i još jedan" bit će izvedena u natjecateljskom dijelu festivala na kojem će biti odigrano još 17 predstava koje su odabrane u jakoj konkurenciji 59 predstava iz Hrvatske i BiH. Nastup HNK Mostar je predviđen za 16.05.2016. u 21 sat u Hrvatskom domu u Vukovaru.

„Vanja i Sonja i Maša i još jedan" djelo je američkog autora Christophera Duranga.
dramatičara poznatog po svojim skandaloznim i često apsurdnim komedijama. Tekst je nagrađen nagradom Tony za najbolji kazališni komad 2013. godine.
Brat Vanja i sestra Sonja uživaju u svom nezanimljivom ali stabilnom životu. Sve se uzburkava kad se njihova sestra Maša, filmska zvijezda izblijedjele slave, vraća u njihov mirni seoski dom. Dolazi sa naočitim i znatno mlađim muškarcem po imenu Špicko, njenim novim ljubavnikom. Komedija je to u kojoj se američki autor osvrće na klasično djelo Čehova „Tri sestre" i pokušava odgovoriti na pitanje: da li je moguće dostojanstveno stariti u vrijeme selfi-a i Twittera?

U predstavi igraju: Velimir Pšeničnik Njirić, Sanda Krgo Soldo, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Nikolina Marić i Tina Laco.

Ulaznice po cijeni od 10 KM, za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati :
- telefonom 063 317 348
- putem Facebook stranice Hrvatsko narodno kazlište u Mostaru
- e-mailom: [email protected]