HNK Mostar: U petak treći dio recitala Hercegovina

HNK Mostar, recital, Hercegovina
Zajednička odrednica svih pjesama koje su dio kolaža jest - Hercegovina, sa svim svojim ljepotama, tugama i ponosima. O Hercegovini pjevaju svi, i oni koji su tu rođeni, i oni drugi, koji su bili rođeni i živjeli drugdje.Poetska tematika je, naravno, različita. Pjeva se i o našoj gangi, u kojoj „jecaju sve tuge naše". Pjeva se i o teškim danima hercegovačkih seljaka, o Širokom Brijegu i Lištici, o vraćanju u Hercegovinu. I Radimlja se našla u pjesničkom fokusu, i mostarska kiša, i proljeće u Posušju, i predratne godine u Mostaru, a može se čuti i Poruka vile Hrašnjanke. I u ovom kolažu vidljiva je nakana da se u što tješnjem kontaktu s gledateljstvom, omogući što lakše i što brže upoznavanje sa svojim zavičajem, i njegovom burnom kulturno-povijesnom prošlošću.

Stihove koje je odabrao i scenski upriličio Robert Pehar čut ćemo u izvedbi: Velimira Pšeničnika Njirića, Maje Lasić i Roberta Pehara, autor glazbe je Andrijan Zovko dok stručna podrška projektu bio je profesor Stjepan Galić.

Ulaznice za predstavu se mogu rezervirati na broj telefona 063 317 348, putem Facebook stranice te e-mailom: [email protected].
Ulaznice po cijeni od 10 KM, za učenike, studente i umirovljenike 5 KM, također se mogu kupiti na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 15 sati te sat vremena prije početka predstave.