HNK Mostar: Repertoar za listopad 2016.

HNK Mostar, zločasta predstava, HNK, mala scena, HNK Mostar, predstava, HNK, kazalište, u godinama gladi, HNK Mostar, predstava, Kajališni sat, HNK Mostar, sezona, predstava, HNK Mostar, predstava, „Chick lit", HNK Mostar, predstava, HNK Mostar, štrajk, np mostar, HNK Mostar, predstava, HNK Mostar, np mostar, suradnja, Žepačka večer, HNK Mostar, kultura, Mostar, pedja bajović, HNK Mostar, HNK Mostar, audicija, HNK Mostar, HNK Mostar, Sve o ženama, Vanja i Sonja i Maša i još jedan, HNS, HNK Mostar, koncert, hns plus, josip mlakić, HNK Mostar, HNK Mostar, program, HNK Mostar, HNK Mostar, Festival Dani satire, HNK Mostar, HNK Mostar, pjesnikinja, HNK Mostar, hamlet
Premijera koprodukcijske predstave HNK Mostar, Narodnog pozorišta Mostar i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica „Mrtve ribe plivaju na leđima" autora Josipa Mlakića u režiji Tanje Miletić Oručević uspješno je izvedena u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici 01. i 02. listopada. Odmah nakon toga još jedna koprodukcija HNK Mostar i Narodnog pozorišta Mostar „Ajmo na fuka" odigrana je u OFF programu Festivala MESS u Sarajevu 06. listopada. Prepuna dvorana Kamernog teatra 55 u Sarajevu i dugotrajan pljesak govori da je sarajevska publika prepoznala dijelom i sebe u lokalnoj mostarskoj priči. Predstava je i ovog puta odigrana kao dio projekta PRO budućnost koju organizira USAID i Catholic Relief Services.
U listopadu mjesecu na kazališne daske HNK Mostar ponovno se vraća „Kajališni sat" autora Jasena Boke u režiji Dragana Komadine. Uspješnica HNK Mostar koja je do sada odigrana više od 50 puta, u petak 07. listopada u 20 sati bit će odigrana za učenike Gimnazije „Fra Grge Martića" iz Posušja.
12. listopada u 20 sati predstava „Kajališni sat" bit će prikazana i publici u Orašju. Nakon duže pauze HNK Mostar će gostovati u Centru za kulturu Orašje u organizaciji Glavnog vijeća HNS-a i uz podršku Županije posavske u okviru programa „HNS plus".
Predstava „Sve o ženama" autora Mire Gavrana u režiji Roberta Raponje bit će odigrana u okviru Dana hrvatskog kazališta BiH u Vitezu u nedjelju 16. listopada a za mostarsku publiku predstava će biti prikazana u četvrtak 20. listopada.
28. listopada na Maloj sceni HNK Mostar bit će odigrana još jedna redovna repertoarska predstava „Kisik" autora Ivana Viripajeva u režiji Tanje Miletić Oručević.
Osim predstava iz redovnog repertoara na Maloj sceni HNK Mostar u dnevnom terminu 20. listopada bit će organizirano svečano proglašenje nagrađenih na 45. međunarodnom natječaju za najljepše pismo koje je ove godine pisano na temu: „Napiši sebi pismo kao 45 godišnjaku". Natječaj tradicionalno organizira Hrvatska pošta d.d. Mostar.
25. listopada bit će upriličeno predstavljanje knjige „Ljudi i vrijeme" autora novinara Zvonimira Čilića iz Viteza. Knjiga sadrži novinarske tekstove različite tematike: od politike, nacionalnih i vjerskih pitanja, do gospodarstva i kulture, i predstavlja kronologiju Središnje Bosne u razdoblju od 1994. do 2014. godine.