HNK Mostar: Premijerna izvedba glazbeno poetsko scenskog kolaža Hercegovina V dio

HNK Mostar
Hercegovina V dio posljednji je u nizu glazbeno poetsko scenskih kolaža o Hercegovini kojima se promovira poetsko blago i čuva baština hrvatskog jezika.

Repertoarno i kulturološki vrijedan kazališni fenomen, svojevrsni živi spomenik pjesničkoj baštini, koja se u najkraćem može sažeti u formulu: tisuće stihova, stotine pjesnika, pet stoljeća - od renesanse do danas, petero glumaca i jedna mistična zemlja, kao neiscrpno vrelo poetske inspiracije - Hercegovina. Prije svega, fascinira refleksivni potencijal ovog toposa, koji ovu regiju čini, uistinu, jednom od najopjevanijih na svijetu.

Poeziju u posljednjem petom dijelu kolaža „Hercegovina " govore glumci Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnik Njirić i Robert Pehar, a publika će imati priliku čuti suvremene pjesnike koji su stvorili i još uvijek stvaraju bogatstvo i neiscrpnu poetsku baštinu ovog podneblja.

Stotine autora koji su pisali i pjevali o Hercegovini zoran su dokaz kako ova regija nije samo zemljopisna odrednica za južni dio ove zemlje, nego istinsko vrelo nadahnuća naraštajima pjesnika od renesanse do danas.