HNK Mostar: Premijerna izvedba glazbeno poetsko scenskog kolaža Hercegovina V dio

HNK Mostar: Premijerna izvedba glazbeno poetsko scenskog kolaža Hercegovina V dio
Hercegovina V dio posljednji je u nizu glazbeno poetsko scenskih kolaža o Hercegovini kojima se promovira poetsko blago i čuva baština hrvatskog jezika.

Repertoarno i kulturološki vrijedan kazališni fenomen, svojevrsni živi spomenik pjesničkoj baštini, koja se u najkraćem može sažeti u formulu: tisuće stihova, stotine pjesnika, pet stoljeća - od renesanse do danas, petero glumaca i jedna mistična zemlja, kao neiscrpno vrelo poetske inspiracije - Hercegovina. Prije svega, fascinira refleksivni potencijal ovog toposa, koji ovu regiju čini, uistinu, jednom od najopjevanijih na svijetu.

Poeziju u posljednjem petom dijelu kolaža „Hercegovina " govore glumci Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnik Njirić i Robert Pehar, a publika će imati priliku čuti suvremene pjesnike koji su stvorili i još uvijek stvaraju bogatstvo i neiscrpnu poetsku baštinu ovog podneblja.

Stotine autora koji su pisali i pjevali o Hercegovini zoran su dokaz kako ova regija nije samo zemljopisna odrednica za južni dio ove zemlje, nego istinsko vrelo nadahnuća naraštajima pjesnika od renesanse do danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa