FOTO  HNK Mostar: Predstava Meštar u Mostaru,Brčkom i Tuzli

HNK Mostar, meštar ,  Velimir Pšeničnik Njirić , meštar , Brčko, Tuzla, HNK Mostar
Predstava koja je premijerno odigrana u travnju ove godine, nakon Mostara bit će odigrana u četvrtak 26.05. u Brčkom u sklopu manifestacije "Proljeće u gradu" a zatim u petak 27.05. u Narodnom pozorištu Tuzla u okviru programa HNS plus.

Predstava „Meštar" nastala je u koprodukciji Matice Hrvatske Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta. Glumac HNK Mostar Velimir Pšeničnik Njirić ovom predstavom obilježava 40 godina svog glumačkog rada. Osim što igra naslovnu ulogu i redatelj je predstave, u kojoj je 1971. odigravši ulogu Cosme započeo svoju karijeru glumca u Studentskom eksperimentalnom kazalištu u Zagrebu.
„Meštar" Nedjeljka Fabria, drama iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, vječna priča o odnosu puka i umjetnika, kao i velikog vođe i umjetnika, smještena je u vrijeme života i smrti genija renesanse Michelangela Buonarotija, kipara, slikara, graditelja, pjesnika. U predstavi igraju : Robert Pehar, Miro Barnjak, Angela Bulum te Velimir Pšeničnik - Njirić u ulozi Meštra.

Ulaznice za predstavu se mogu kupiti na blagajni kazališta svakim danom od 10 do 15 sati, cijena ulaznice je 10 KM, dok su za studente i umirovljenike 5 KM.
Ulaznice se mogu rezervirati :
- telefonom 063 317 348
- putem Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i HNK za studente, studenti za HNK
- e-mailom: [email protected]