FOTO  HKUD „sv. Ante – Cim“ Mostar održalo samostalni koncert u Montegrotto Termama

hkud sveti ante, HKUD sv.Ante - CIM

Od 27. do 30. rujna članovi hrvatskog kulturno umjetničkog društva „sv. Ante – Cim“ Mostar su boravili u Montegrotto Termama, Republika Italija. Na poziv gradonačelnika Montegrotta, Riccarda Mortandelloa, a u organizaciji Silvia Narda, predsjednika humanitarne organizacije Auser, Društvo je izvelo cjelovečernji koncert u parku Mostara u Montegrotto Termama.

Organizacija Auser se više od 20 godina, u suradnji s Gradom Mostarom i Gradom Montegrottom, bavi različitim, humanitarnim, socijalnim i kulturnim programima. Jedan u nizu takvih projekata jest i manifestacija Colori d'Autunno (Boje jeseni) u skopu koje je naše Društvo izvelo koncert.

Na koncertu su se predstavile dvije skupine Društva, izvođački plesni ansambl kojeg uvježbava koreograf i umjetnički ravnatelj Goran Juričić i ženski vokalni ansambl kojeg vodi profesorica Silvia Vukojević.

Osim Montegrotto Termi, članovi Društva su posjetili i Padovu.

Gradovi Montegrotto Terme i Mostar su dva grada prijatelja i ovaj koncert jedinstven je primjer kulturne suradnje dva grada kroz koji smo ojačali naše prijateljske veze.

Društvo je građanima Montegrotta dočaralo pjesmu, igru i običaje koje godinama vjerno čuva od zaborava.

U delegaciji Grada Mostara bili su Radmila Komadina, glavna savjetnica Gradonačelnika i Božo Ćorić, načelnik odjela za društvene djelatnosti.