Hasan Lerić načelnik policije Mostar: U Mostaru traje rat grafitima zbog subotnjeg derbija!

Nakon što je u petak nacističkim simbolima, kukastim križem i sa dvije osmice prešaran spomenik posvećen "borcima poginulim 1992. godine u obrani grada Mostara i BiH" postavljen u parku u Liska ulici, Jutros su grafiti osvanuli na spomeniku posvećenom''poginulim hrvatskim braniteljima ' 'na trgu Rondo na kome je ispisano "Smrt fašizmu RAM 81", te "Volim te mama al' ne kao Velež". Također, na Rondou ispred Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače, kip Kraljice Katarine išaran je natpisom "RAM", a kip Marka Marulića petokrakom.

Načelnik polcijske uprave Mostar Centar Hasan Lerić rekao je Srni da policija poduzima sve operativne mjere i traga za počiniteljima.

On je dodao da je radnik koji radi na osiguranju Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača jutros u 4.30 primijetio tri nepoznate osobe koje su išarala grafite na Rondou i pobjegla u pravcu parka.

Lerić kaže da policija pretpostavlja da su počinitelji pripadnici navijačkih skupina.

''Jedna od verzija je da je u pitanju namjerno podizanje tenzija i podgrijavanje nacionalnih strasti i da su u pitanju navijačke skupine'', kaže Lerić.

On je naveo da se u subotu u Mostaru igra gradski derbi između "Veleža" i "Zrinjskog" koji je uvijek povod za velike incidente i nerede u gradu koje izazivaju huligani.

Lerić pretpostavlja da su i posljednji incident napravili huligani koji su i prije sudjelovali u sličnom narušavanju sigurnosne situacije u gradu.